Losser Digitaal
Image default
Wonen

Wanneer kun je zomerheide het beste planten?

Calluna vulgaris, beter bekend als zomerheide, is een populaire heidestruik die bekend staat om z’n prachtige bloemen en het vermogen om kleur en levendigheid toe te voegen aan tuinen en landschappen, vooral in de zomermaanden. Het planten en verzorgen ervan vereist enige aandacht en zorg, maar met de juiste kennis kan het een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin. Wil je zomerheide kopen, doe dit dan bij voorkeur rond begin april. 

Wanneer heide planten?

Zomerheide is een plant die het beste wordt geplant in de late lente tot vroege zomer, wanneer de grond warm is en er nog voldoende tijd is voor de plant om zich te vestigen voordat de koude wintermaanden aanbreken. In Nederland is de ideale tijd om zomerheide te planten meestal tussen april en juni. Het is belangrijk om te wachten tot de kans op vorst voorbij is en de grond goed is opgewarmd voordat je zomerheide in de grond zet.

Hoe te planten?

Bij het planten van zomerheide is het belangrijk om een locatie te kiezen die goed doorlatende grond heeft en waar de plant voldoende zonlicht krijgt. Graaf een gat dat iets groter is dan de kluit van de plant en meng organisch materiaal zoals compost of turf door de grond om de drainage te verbeteren. Plaats de plant in het gat en vul het aan met aarde, waarbij je ervoor zorgt dat de plant op dezelfde diepte wordt geplant als in de pot. Geef de plant na het planten voldoende water om de grond goed vochtig te maken.

Verzorging van zomerheide

Zomerheide heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven, want zomerheide houdt niet van natte voeten. Mulch rond de basis van de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Daarnaast is het aan te raden om zomerheide jaarlijks te bemesten in het vroege voorjaar met een langzaam werkende meststof speciaal voor zuurminnende planten. Snoei de plant na de bloei lichtjes terug om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden.

Overwinteren

Zomerheide is over het algemeen winterhard, maar extra bescherming kan nodig zijn tijdens strenge winters, vooral in gebieden met veel wind en vorst. Tijdens strenge vorst is het aan te raden om een beschermende laag stro of dennentakken over de plant te leggen om zo te beschermen tegen bevriezing. Heide planten kopen kun je het beste doen op Heideplantje.nl, deze specialist verkoopt namelijk een grote collectie aan diverse heidesoorten. Bezoek hiervoor de website. 

https://www.heideplantje.nl/

Gerelateerde artikelen

Dé zonnepanelen specialist in losser

De juiste prijs voor een woning bepalen

Nieuwe manier van opslaan