Losser Digitaal
Image default
Wonen

Wandtegels

Wandtegels zijn doorgaans dunnere tegels die op de muur worden aangebracht. Tegels voor wanden zijn minder dik dan vloertegels omdat ze minder druk en gewicht kunnen weerstaan, en bijgevolg worden de grondstoffen niet verspild. Tegels kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals natuursteen of keramiek.

 

Wandtegels zijn een goede optie voor een extra beschermlaag en ook voor decoratie van de wand. De mogelijkheden voor decoratie met wandtegels zijn eindeloos. Er zijn prachtige mozaïeken, maar er zijn ook echte steen strips. In sommige gevallen lijkt het net of de wand van stenen is gemaakt.

 

Verschil tussen wand en vloertegels

Het grote verschil tussen wand- en vloertegels ligt in het feit dat wanden kleiner en minder bros zijn dan vloertegels. Zij worden ook van soortgelijke klei gemaakt. Voor vloertegels is slijtvastheid belangrijk. Ze zijn ook gemaakt van identieke klei. Ze kunnen dus niet in de vloer worden gebruikt.

Slijtvastheid is een must voor vloertegels. Dit is de reden waarom wandtegels niet geschikt zijn voor vloeren. Op wanden verwerkte vloertegels kunnen wel worden gebruikt. De tegels kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor verschillende tinten van de vloer.

 

 

Onderhoud keramische wandtegels

Het onderhoud van keramische wandtegels is geen probleem. Keramische tegels zijn door hun eigenschappen gemakkelijk afwasbaar. Er trekt geen vocht in de tegels, waardoor ze ook niet vatbaar zijn voor vlekken of vet. Gebruikt u keramische tegels voor een buitenmuur naast het fornuis? Geen zorgen, gewoon met een schone doek en zeep afnemen en ze zijn weer vetvrij. Merkt u na verloop van tijd dat uw tegels niet meer zo helemaal schoon zijn? Dan kunt u een agressieve reiniger gebruiken. Een tip om te onthouden: gebruik geen product dat ingrediënten bevat die gemaakt zijn van olie, groene zeep of was. Het creëert een laagje op de tegel waardoor de vlekken duidelijker zichtbaar worden.

 

https://www.vlagsma.nl/wandtegels/

Gerelateerde artikelen

Geschikte raamfolie op maat laten maken

Het fundament van je interieur: hoe je de juiste vloer kiest voor een stijlvolle ruimte

Schüco kunststof deuren en schuifpuien