Losser Digitaal
Image default
Wonen

Waarom is het laten taxeren van je huis belangrijk?

Wat is mijn huis waard? Dat is de vraag waar mijn avontuur begon. Het korte antwoord is: Een huis is waard wat iemand ervoor wil betalen. Het lange antwoord is: het hangt af van de markt en of je het aan een geldschieter, een makelaar of een taxateur vraagt. Maar waarom zou je hen op hun woord geloven? Wat en wie moet ik geloven? Kortom, hoe kan ik op een betrouwbare manier de waarde van mijn woning bepalen.

 

Het wordt gekker en gekker!

Aan het begin van 2021 waren woningen gemiddeld 16,7% minder waard dan aan het einde van 2021! In één jaar tijd is de huizenprijs met bijna 1/5e gestegen. Dat is gemiddeld per maand 1,6%. Hoe kan een taxateur het dan bij het rechte eind hebben en een valide taxatie uitvoeren voor je huis? Voordat hij die taxatieformulieren in heeft gevuld is je huis 2% meer waard! In het kort is dit de voornaamste reden dat mensen zijn begonnen met overbieden.

 

Het is niet ondenkbaar dat op één fundalisting voor een appartementje in Rotterdam, 50 mensen reageren. Als je 50000 euro over bied ben je nog steeds niet zeker van je zaak. Er zijn mensen die tot wel een ton of meer overbieden voor een huis dat maar 3 ton waard is. Er is een ongelooflijke schaarste aan woningen. Er moeten bijna een miljoen woningen bij. Die moeten we ook ergens kwijt, dus kopen we het land van de boeren op. Door de nieuwe regels dreigen 11000 boeren hun bedrijf te verliezen. Dat geeft dan wel weer ruimte om huizen op te bouwen.

 

Al met al is het een gekkenhuis in Nederland momenteel. Een inflatie van bijna 12%, alle starters hebben en studieschuld, een daling van de koopkracht van 7% en een huizenmarkt die in een jaar tijd met 1/5e toeneemt. Doe daar een wereldwijd voedseltekort bovenop en je hebt het perfecte recept voor een globale crisis. Juist nu is het laten taxeren van je huis zo belangrijk! De huizenprijzen zullen niet meer lang blijven doorstijgen. Een taxatie nu kan je een mooie buffer geven. Voor meer informatie neem je contact op met “taxateur geleen”.

https://https://www.wijmakelaars.nl/taxateur-geleen/

Gerelateerde artikelen

Een PVC vloer kopen bij Vloer&raam in Baarn

Binnendeuren aanschaffen? Dat doe je in 3 stappen

een nieuwe woning kopen?