Losser Digitaal
Image default
Wonen

Waarom een vloer laten egaliseren?

Wanneer je pas bent verhuisd en je bezig bent met een renovatie of wanneer je een huis laat bouwen, dan is het erg belangrijk dat je een vloer laat egaliseren voordat je deze gaat (laten) leggen. Als je dit niet doet, dan heb je geen effen ondervloer waardoor jouw nieuwe vloer minder lang mee zal gaan. Wanneer je een tegelvloer wilt bedekken of een vloer wilt ophogen, is een vloer laten egaliseren de meest efficiënte oplossing.

Voorwaarden

Als je jouw vloer wilt laten egaliseren, dan moet jouw vloer ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag er slechts een klein percentage restvocht in de vloer aanwezig zijn. Dit hangt natuurlijk af van de soort vloerbedekking die je hebt.

Laagdikte en droogtijd

De meest ideale laagdikte voor een egaline vloer is 3 mm. Dit kan in bepaalde gevallen meer of minder zijn. Je moet de vloer daarom ook altijd plaatselijk laten beoordelen, zodat je op dat moment nog aanpassingen kan uitvoeren. Het aanbrengen van de egaline doe je in 6 stappen.

  1. Het vochtpercentage in de vloer moet gemeten worden. Wanneer dit goedgekeurd is, kun je starten met de uitvoering.
  2. De betonvloer wordt geschuurd en ook stofvrij gemaakt.
  3. Je brengt een primer aan ter beschikking van de hechting.
  4. Je giet de egaline uit.
  5. Het uitharden neemt een aantal uur tot een aantal dagen in beslag.
  6. De topvloer kan nu geplaatst worden.

De droogtijd is afhankelijk van de situatie. Een laag die dikker is aangelegd, neemt natuurlijk meer tijd in beslag om uit te harden.

Kostprijs vloer laten egaliseren

De kostprijs om een vloer te laten egaliseren verschilt erg. Als je een offerte aanvraagt, moet je altijd letten op de geoffreerde dikte. Kijk na of de kostprijs bij het aantal m2 van jouw project wel klopt. Controleer of alle werkzaamheden inbegrepen zijn, zodat je niet achteraf verrast wordt met een extra factuur.

De prijs om een vloer te laten egaliseren hangt dus sterk af van bepaalde factoren. Gemiddeld kost het egaliseren van een betonnen vloer per m2 tussen de 10 en 25 euro. Bij een houten vloer is dit anders. Bij het egaliseren van een houten vloer betaal je per m2 namelijk tussen de 45 en 75 euro.

https://www.egaliseer.nl/

Gerelateerde artikelen

De mooiste rolgordijnen op maat

Legionella beheersplan, schone leidingen

Hoe Onderhoud Je Jouw Houten Vloer voor een Langdurige Schoonheid?