Losser Digitaal
Image default
Wonen

Beste volautomaat koffiemachine 2020

Fans van kwaliteits-espresso zetten vaak hun zinnen op koffiebonen. Om alle smaken te extraheren zijn automaten met molens, ook wel volautomatische of robotkoffie genoemd, ideaal. Koffieliefhebbers kiezen vaak voor koffiebonen. Automatische machines met molens, ook wel volautomatische of robotkoffie genoemd, maken het mogelijk om alle rijkdommen eruit te halen.

Wat zijn volautomaten?

Minder vervuilend dan Solis koffiemachines met cups of pads, maar imposanter, machines met een molen zijn ook duurder. Lang voorbehouden aan professionals in het roosteren of een bepaalde elite, zijn volautomatische machines democratischer geworden. Om individuen dezelfde kwaliteit te bieden, willen fabrikanten het gebruik ervan vergemakkelijken door ze een scherm of aanraakbediening, automatische recepten, lichtpictogrammen die behoorlijk betekenisvol zijn of zelfs voorgeprogrammeerde functies te bieden … Er zijn veel apparaten, net als de verscheidenheid aan opties.

Espresso wordt verkregen door water onder druk (idealiter tussen 15 en 19 bar) door de maling te injecteren. De versgemalen koffiebonen “on demand” bieden een onvergelijkbaar aroma en smaak. De trend is richting machines die zijn uitgerust voor de bereiding van melkdranken. Alvorens te kopen, is de keuze moeilijk en de meningen over de producten talrijk. Daarom is het essentieel om uw behoeften en wensen duidelijk te identificeren: veel recepten, verschillende bakjes om de granen te variëren, een melkbeker om melkdranken te bereiden…?

Delonghi, Jura, Krups, Philips, Saeco… al deze merken bieden automatische koffiezetapparaten met molen met variabele functies en prijzen. Van instapniveau tot high-end, de prijzen variëren gemiddeld van 300 euro tot meer dan 2.000 euro. Om u te helpen bij het kiezen van uw koffiemachine, bieden we u deze vergelijking met veel modellen. Je kunt ook onze gids bekijken voor het kopen van de beste Miele koffiezetapparaten die er zijn.

Hoe beoordelen we de beste Volautomaat Koffiemachine 2020?

Nadat we de kwaliteit van de materialen hebben geïnventariseerd, beoordelen we het gemak en comfort van het dagelijks gebruik: we moeten gemakkelijk dranken kunnen bereiden zonder constant de gebruiksaanwijzing te tekenen. Eén element weegt het gebruiksgemak en we zijn vooral waakzaam: onderhoudsgemak. Inderdaad, als de meeste van deze machines automatische reiniging voorstellen, is een bepaald aantal bewerkingen nog steeds nodig, en deze zijn min of meer complex, afhankelijk van het apparaat. We houden rekening met de rijkdom van de functies en de uitrusting (voorstel van recepten, personalisatie ervan, aanwezigheid van een dubbele bonencontainer…). Ten slotte meten we het uitgestraalde geluid (in het bijzonder door de molen), het elektriciteitsverbruik en de snelheid van de bereiding van een koffie (van een uitgeschakeld apparaat tot het einde van de extractie).

Gerelateerde artikelen

De winter komt eraan en dus gaat de kachel weer aan!

Waar je op let met het kopen van een koeienhuid

Kruimels zuigen met stijl