Losser Digitaal
Image default
Wonen

Verlengkabel, breng het stopcontact naar je toe

Stroom, iets waar we tegenwoordig eigenlijk bijna niet meer zonder kunnen. Je laptop opladen, je telefoon opladen, je tandenborstel opladen, je broodrooster gebruiken, een wasje draaien of een ander apparaat gebruiken. Heel veel dingen gebruiken stroom. En niet overal zijn stopcontacten. Als je een apparaat ergens wil gebruiken waar geen stroomaansluiting in de buurt is, dan is een verlengkabel wel handig. Een verlengkabel brengt het stopcontact naar je toe. Hij overbrugt de afstand tussen het apparaat en de stroomaansluiting. Er zijn verschillende verlengkabels te vinden, zelfs voor buiten. Een verlengkabel komt op vele plekken van pas. Denk aan thuis, op vakantie op de camping, in de bouw of andere sectoren. Een verlengkabel bij de hand hebben is overal wel handig.

Verschillende soorten verlengkabels

Er zijn verschillende soorten verlengkabels. De ene heeft een contactdoos en de ander juist niet. Er zijn verlengkabels vanaf enkele meters, tot wel 25 meter en zelfs langer. Zo kom je op alle plekken. Lange verlengkabels zijn vooral handig op werkplaatsen en op de camping. Daar zijn meestal niet veel stopcontacten. Er zijn zelfs speciale verlengkabels voor buiten. Deze hebben speciale eigenschappen, zoals dat ze tegen water kunnen. Elke kabel of snoer heeft dus zijn eigen eigenschappen. Het is erg belangrijk om te weten welke elektrische apparatuur je aan gaat sluiten op het verlengsnoer. Dit is belangrijk om te bepalen hoeveel vermogen er nodig is. Bij een verlengsnoer 25 meter heb je bijvoorbeeld meer wattage nodig dan bij een korte kabel.

Verlengkabel kopen

Er zijn veel verschillende soorten kabels en toebehoren. Voor iedereen is de juiste verlengkabel te vinden. Maar uit al die verschillende kabels is het belangrijk dat je goed kijkt naar de eigenschappen en lengte. Je moet weten welke je nodig hebt. Thuiskomen met de juiste verlengkabel is het doel natuurlijk!

https://elektrotec.nl/870-verlengkabel

Gerelateerde artikelen

De Ultieme Gids voor Onderhoud van Buitenschilderwerk in Den Bosch

Elektrische boilers zorgen voor duurzaam warm water gebruik.

Hoe pak ik de verbouwing van mijn badkamer aan?