Losser Digitaal
Image default
Wonen

Vastgoedbeheer: zelf doen of uitbesteden?

Investeren in vastgoed is ongekend populair. Maar, het beheer van vastgoed is een onderdeel dat meer dan eens onderschat wordt. Wanneer er sprake is van het onderhoud van één extra pand, kan je het nog prima zelf uitvoeren. Heb je een groter portefeuille, dan is het geen gek plan om je te verdiepen in het uitbesteden van vastgoedbeheer. 

 

Wat houdt vastgoedbeheer in? 

 

Over het algemeen houden vastgoedbeheerders zich bezig met alle aspecten van beheer. Van technisch beheer, zoals onderhoud, verbouwingen, renovaties en andere technische zaken tot financieel beheer. Denk hierbij aan het innen van huurgelden en commercieel beheer van je portefeuille. Het uitbesteden van property management zorgt in de meeste gevallen voor een vrijwel zorgeloze investering. 

 

De voordelen van uitbesteden 

 

Er kleven verschillende voordelen aan de uitbesteding van het vastgoedbeheer. Zeker als je meerdere panden in je portefeuille hebt, staat het onderhoud van de panden en het onderhouden van het contact met de huurders gelijk aan een fulltime job. Een vastgoedbeheerder is altijd op de hoogte van de onderhoudsstatus én de laatste wet- en regelgeving. Ook zorgen de meeste vastgoedbeheerders ervoor dat ze 24/7 bereikbaar zijn voor huurders, wat op zijn beurt weer zorgt voor een hoge tevredenheid onder de huurders. Als laatst beschikken de meeste property managers over een breed netwerk. Daardoor heb je vrijwel nooit last van langdurige leegstand en misgelopen huurinkomsten. De beheerder heeft namelijk binnen no-time nieuwe huurders gevonden. 

 

De nadelen van uitbesteden  

 

Het uitbesteden van vastgoedbeheer heeft veel voordelen, het is echter niet voor iedereen de beste oplossing. Om te beginnen brengt het uitbesteden van het beheer kosten met zich mee. Je moet altijd de afweging maken of je de investering na de aftrek van de beheerkosten nog rendabel vindt. Daarnaast weet je bij de uitbesteding minder goed wat er gebeurt en wie er dus voor bepaalde klussen wordt ingehuurd.  Toch wegen in de meeste gevallen de voordelen op tegen de nadelen. Zeker als je jouw vastgoedbeheer zorgvuldig uitzoekt. Eén tip hiervoor is om op zoek te gaan naar een vastgoedbeheerder met landelijke dekking. Zo zijn ze beter in staat om mee te groeien met jouw portefeuille. 

 

https://365beheer.nl/property-management/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van collectief verwarmen?

Verrijk je huis met een canvas schilderij

Dakrenovatie