Losser Digitaal
Image default
Wonen

Tips om te werken in het buitenland

Het is tegenwoordig een trend om in het buitenland te gaan werken. Het is naast ontdekken van nieuwe culturen ook nog eens leuk dat je nieuwe mensen leert kennen en ook nog eens een nieuwe taal leert spreken. Daarbij zal het ook nog eens bijdrage aan je zelfstandigheid, aangezien je nu meer naar jezelf bent aangewezen. Het komt natuurlijk wel heel veel op je af wanneer je besluit om in het buitenland te gaan werken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om met een adviesbureau te gaan die een heleboel voor je zullen regelen en je ook precies zullen vertellen wat je zelf moet regelen. Mocht je ervoor kiezen om zelf er op uit te gaan dan zijn hier wat tips waar jij rekening mee moet houden.

Visum

Het ligt er natuurlijk aan of je buiten Europa wil gaan werken of binnen Europa. Mocht je binnen Europa blijven werken, dan is een visum vaak niet nodig. Wel moet je even goed uitzoeken wat de regels zijn omtrent het werken als buitenlander in dat desbetreffende land.

Mocht je dus wel gekozen hebben voor een land buiten Europa, dan zul je vrijwel altijd een visum moeten aanvragen. Ook hier moet je goed uitzoeken wat de regels zijn omtrent het werken in dit land. Vaak zul je een werkvisum moeten aanvragen. In veel gevallen kan het bedrijf waar je wil gaan werken dit voor je aanvragen.

Koffers

Let op dat wanneer je gaat inpakken dat je niet te veel onnodige spullen meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van shampoos, tandenborstels en/of tandpasta. Dit zijn spullen die je eigenlijk niet hoeft mee te nemen naar een ander land, aangezien dit ook spullen zijn die je zelf kan kopen. Als je nu bijvoorbeeld vrijwilligers werk gaat doen in een arm land, dan worden deze spullen natuurlijk wel aangeraden.

Hou ook rekening met het klimaat. Ga je naar een warm land zoals bijvoorbeeld Curaçao, waar het weer eigenlijk het hele jaar wel goed is. Ga dan niet onnodig jassen meenemen, of veel warme kleren. Mocht je er toch achter komen dat je wat te kort komt, dan kan je dat vrijwel altijd in dat land kopen.

Accommodatie

Het is vrijwel essentieel dat je hier als eerste naar gaat kijken. Zonder accommodatie komt je natuurlijk nergens. Als je een paar maanden blijft dan zou je ook eventueel de keuze kunnen maken om een Airbnb te boeken, of op zoek naar een goedkoop appartement, studio of kamer. Wellicht zijn er zelfs Facebook-groepen waar mensen hun woningen verhuren. Zorg dat je in ieder geval goed op zoek gaat en pak niet meteen de eerste de beste. Je mag best een beetje kritisch zijn. 

Toevallig op zoek naar een baan in de zorg in het prachtige eiland Curaçao? Neem dan een kijkje op de website van Healthz en lees voor de aardigheid eens de ervaring van Marjan op Curaçao. 

https://healthz.eu/marjan-werkt-op-covid-19-project-curacao/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de kosten vloerverwarming

Waarom het een goed idee is om een slotenmaker in te schakelen: 5 tips om uw huis veilig te houden

De Wet taxatie onroerend goed in Nederland: wat u moet weten