Losser Digitaal
Image default
Wonen

Starters woning bezichtigen: waar moet je opletten?

Als je als starter een woning zoekt, dan is dat natuurlijk een spannende gebeurtenis. Je droomt van een prachtig huis waar je met je gezin in kunt leven, en dat is een beeld dat je wilt vasthouden én wilt realiseren. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het aankopen of bezichtigen van een huis altijd een vanzelfsprekende zaak is. Het is belangrijk dat je precies weet wat je van de woning kunt verwachten.

 

Wil je het beste uit je bezoek aan een woning halen, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Hieronder vind je de belangrijkste factoren bij het bezichtigen van een starterswoning!

 

Belangrijk bij het bezichtigen van een starterswoning:

 

1. Het belang van betrouwbare leidingen

 

Een van de belangrijkst factoren bij het bezichtigen van een woning, is de kwaliteit en betrouwbaarheid van leidingen en alle bijbehorende voorzieningen. En dan gaat het om waterleidingen, eventuele gasleidingen en meer. Als deze verouderd zijn, dan bestaat het risico dat je die opnieuw moet laten leggen. En dat kan een vervelend, langdurig én duur werkje zijn. vraag dus voldoende informatie over de kwaliteit van leidingen, maar ook elektriciteitsvoorzieningen en dergelijke zaken!

 

2. Isolatie: de basis van een comfortabele woning

 

Wil je dat je écht van je woning kunt genieten, dan is het belangrijk dat deze goed geïsoleerd is. De meeste woningen beschikken tegenwoordig over voldoende isolatie in de vorm van dakisolatie, goed isolerend glas en spouwmuurisolatie. Als het om een oudere woning gaat, bestaat het risico echter dat die isolatie niet goed meer werkt. Bekijk dus het bouwjaar van het huis, vraag meer info over eventuele renovaties en stel jezelf de vraag: hoeveel zou het kosten om de isolatie te vervangen?

 

3. De omgeving en oppervlakte van de woning

 

Ten slotte spelen ook de omgeving van de woning en de totale oppervlakte een belangrijk rol. Eén van de eerst zaken waar je op let bij de zoektocht van een woning is de omgeving: ligt het huis in een rustige buurt, of is het druk? Hoe zit het met lawaaioverlast, en welke faciliteiten kan je in de nabijheid vinden? Ten slotte is het belangrijk dat je voldoende leefruimte hebt, afhankelijk van de grootte van je gezin. Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden, of je nu kiest voor een huisbezichtiging in omgeving Roosendaal, Antwerpen of ergens anders!

 

Gerelateerde artikelen

Verhuizen: de complete cheklist

Hoeslaken, welke verschillende soorten zijn er?

Het restylen van je huis: hier moet je op letten