Losser Digitaal
Image default
Wonen

Schoolmeubilair

Meubels in scholen zitten vaak niet hellemaal optimaal vinden de meeste scholieren. Toch wordt hier zorgvuldig naar gekeken. Het grootste probleem is dat het geld voor schoolmeubilair niet hoog genoeg is om optimaal te zijn. Je hebt natuurlijk te maken met meerdere ruimtes en veel anderen kosten als school. Het maken van keuzes hoort hierbij.

Schoolmeubilair overeenkomsten

Veel overeenkomsten die je kunt zien in het meubilair van scholen is dat het vaak standaard stoelen en tafels zijn die door het hele gebouw zijn doorgebracht. Dan staat er hier en daar nog een basic kast of laden voor schoolspullen. Verder is het ook heel kenmerkend dat schoolmeubilair niet snel vervangen wordt en gebruikt wordt voor een aantal jaren om de school deze kosten te besparen. Wat je dan weleens tegenkomt op een school zijn tekeningen of bekraste tafels.

Verschil schoolmeubilair basisschool en middelbare school

Het grootste verschil tussen het schoolmeubilair van de basisschool en de middelbare school is dat de stoelen veel kleiner zijn en de tafels meestal een eigen lade hebben. Dit om de spullen in te doen die je nodig hebt. Zo hoef je niet telkens je spullen naar school mee te nemen en heb je alles al op je eigen plek liggen. Ook heb je op de basisschool een rek voor de jassen en de tassen op neer te leggen. Op de middelbare school is het schoolmeubilair hiervoor niet. Wel zijn er schoolkluisjes die je hiervoor kunt gebruiken. Het schoolmeubilair is bij de basisschool vaker ook veel kleurrijker dan op de middelbare school en is kindvriendelijke en makkelijker toegankelijk. Ook heb je speciaal meubilair op de buitenspeelplaats staan van de basisschool, zodat de kinderen zich kunnen vermaken.

Schoolmeubilair herinneringen

Heel veel volwassenen weten vaak nog het meubilair van hun oude school heel goed te herinneren. Dit komt doordat het schoolmeubilair vaak overal hetzelfde is en je hier dag in en dag uit gebruik van maakte op school. Ook maken vaak kinderen misbruik van de meubels om hier herinneringen op te schrijven of te tekenen. Vaak leunen kinderen ook tegen de muren met de stoelen of op twee poten. Dit zorgde voor beschadigingen, maar wel ook voor leuke herinneringen aan de kinderen toen destijds. Als kind denk je natuurlijk er niet over na en speel je ermee, omdat het leuk is of fijn zit.

https://conceptualfurniture.com/nl/schoolmeubilair/

Gerelateerde artikelen

Loofah: De Natuurlijke Sponsor van Schoonheid en Gezondheid

Waar let je op bij het kiezen van een makelaar

Bescherm je scooter tegen diefstal: Ontdek de juiste scooter sloten!