Losser Digitaal
Image default
Wonen

Nieuwe trap of de traptreden vervangen?

Wanneer men gaat beginnen aan een complete renovatie of verbouwing is de trap vaak een van de eerste onderdelen die aangepakt wordt. Er zijn in dat geval twee mogelijkheden: een compleet nieuwe trap aanschaffen of een renovatie uitvoeren door de traptreden te vervangen. Uiteraard zit er flink verschil in kosten en ben je meer kwijt wanneer je een compleet nieuwe trap aanschaft. Het moet wel gezegd worden dat je dan natuurlijk ook meer mogelijkheden hebt om de trap compleet op maat te maken. Maar vandaag duiken we dieper in de mogelijkheden om een snellere traprenovatie uit te voeren door enkel de traptreden te vervangen.

De kosten vergelijken

Als je je gaat oriënteren op het renoveren van een trap dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende mogelijkheden zijn die ook voor een flink prijsverschil kunnen zorgen. Hierdoor is het belangrijk om van tevoren goed de kosten met elkaar te vergelijken zodat je binnen het budget blijft voor de renovatie van de trap en de gehele verbouwing. Past een compleet nieuwe trap niet binnen het budget? Overweeg dan de mogelijkheid om een renovatie uit te laten voeren.

Snelle traprenovatie

Het is niet alleen een betaalbare oplossing om de trap te renoveren in plaats van te vervangen, het is ook een snelle oplossing. Het renoveren van de traptreden kost gemiddeld € 1000-€ 2000 voor de gehele trap en de klus kan binnen een dag of twee worden uitgevoerd. Houd er wel rekening mee dat het een aardig moeilijke klus is om zelf een traprenovatie uit te voeren. De meeste mensen huren hiervoor een vakman of een specialistisch bedrijf in.

Laat je trap renoveren

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om de afwerking van de trap. Vroeger kozen veel mensen ervoor om hout op de trap aan te brengen. Maar hout slijt gauw en houten traptreden kraken ook sneller. Een traprenovatie met pvc is daarom tegenwoordig erg populair. Dit materiaal gaat erg lang mee en is bovendien gemakkelijk schoon te maken. Klik op de link in dit artikel om meer te ontdekken over traprenovatie.

Gerelateerde artikelen

Het voorkomen dat je buitengesloten raakt

Wat zijn kenmerken van Scandinavische keukens?

Jacuzzi kopen