Losser Digitaal
Image default
Wonen

Leren koud douchen

Wat is nu de beste manier van douchen? Veel mensen zeggen dat koud douchen vaak het beste is. Toch is het ontzettend lastig. Als je een lekker temperatuurtje van 38 of zelfs 40 graden gewend bent is het nogal lastig om ineens koud te douchen. Daarom hier wat tips om over te gaan naar koud douchen.

Wees niet te streng

Begin rustig als je wilt beginnen. Niemand vraagt van jou om als een gek te beginnen en meteen 10 minuten onder een koude straal water te staan. Bedenk ook goed dat als er één manier demotiverend werkt, is: all the way gaan. Het is ook nergens voor nodig. Bovendien is de kans dan groot dat je het nooit meer probeert.

Dat zou jammer zijn want koud douche biedt enorme voordelen. Zo wordt jouw alertheid verhoogt en jouw humeur verbeterd ook. Als je sport zorgt het er ook voor dat je sneller afkoelt. Het is goed tegen pijn en het zorgt voor een sneller herstel. Heel veel goede redenen dus om koud te douchen.

Een goede Douche dorpel en geduld

Dat is wat je nodig hebt. Een goede douche dorpel zorgt ervoor dat je niet jouw hele badkamer onder het water is.

Je moet geduld hebben. Een goede aanpak is bijvoorbeeld om te starten met warm douchen en na afloop 30 seconden over te gaan op koud water. Als je dit een maand doet, kun je later de tijd opbouwen. Als je onder de douche staat moet je met het koude water van beneden naar boven afspoelen. Jouw hoofd kun je overslaan. Als je dat ook wil doen, dan kun je daar na bijvoorbeeld twee weken mee beginnen. Meteen in het begin is het namelijk enorm heftig.

Natuurlijk doe je dit niet als jouw gezondheid bijzondere aandacht nodig heeft, denk aan bijvoorbeeld hartklachten. Ga dus niet zomaar beginnen, vraag als je twijfelt advies aan een arts.

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je een vloer egaliseren?

Vijf redenen waarom u nu in vastgoed zou moeten investeren

WiFi thuis in elk huis