Losser Digitaal
Image default
Wonen

Laat de waarde van het huis stijgen met deurklinken

Wist je dat deurklinken de waarde van een huis kunnen beïnvloeden? Vast niet en toch is het zo. Een makelaar kan een huis hoger waarderen als het deurbeslag bij de stijl van het huis past en als er eenheid is gecreëerd. Daarom is een deurklink een belangrijk product om iets langer bij stil te staan. Wanneer je op zoek gaat naar deurklinken kom je tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, afmetingen, materialen en stijlen en je zou ook nog kunnen kiezen voor deurbeslag dat alleen voor binnen of buiten of voor zowel binnen als buiten geschikt is. In onze blog vertellen we welke keuzes je kunt maken en waar je op moet letten als je ze gaat kopen.

Deurklinken beïnvloeden de prijs van het huis

Wanneer je jouw huis in de verkoop zet is het belangrijk om nog even de puntjes op de i te zetten. Reparaties uitvoeren en onderhoud uitvoeren zorgen er namelijk voor dat je een goede prijs kunt vragen. Een makelaar kan een huis ook in waarde hoger waarderen als de zaken op orde zijn. Tijdens het tip top in orde maken van het huis is het belangrijk om niet de deurklinken te vergeten. Wanneer je meer eenheid aanbrengt en voor hoogwaardige deurklinken kiest kan de prijs van je woning stijgen. Je kunt ook naar het deurbeslag kijken als je een huis koopt en onderhandelen over de prijs als het niet op orde is.

Eenheid creëren en afstemmen op de stijl van de woning

Deurklinken zijn in verschillende stijlen te verkrijgen en het is belangrijk dat je de stijl van een deurklink afstemt op het huis. Voor een huis uit de jaren ‘40 gebruik je immers andere producten dan voor een moderne woning of een gloednieuw pand. Ze zijn dan ook in uiteenlopende stijlen verkrijgbaar. Het assortiment bestaat uit moderne, klassieke en robuuste modellen en het ligt voor de hand dat modern deurbeslag minder goed tot zijn recht komt bij een oudere woning. Andersom geldt dat natuurlijk net zo. Bij een modern huis kies je niet snel voor klassieke deurknoppen of -klinken. Dat past simpelweg niet. Neem dan ook de tijd om voor het juiste deurbeslag te kiezen.

De maten en kleuren van deurklinken

Deurklinken kun je in verschillende maten en kleuren aanschaffen. Denk aan producten in het zwart, zilver of antraciet grijs. Geborsteld of glanzend nikkel is ook een stijl die vrij vaak voorkomt en gekozen wordt. Zeker als we het hebben over deurbeslag voor moderne panden en dat bij een modern interieur moet passen. Iedere stijl heeft zo zijn eigen kleurenpalet. Grijze, zwarte en zilveren deurklinken worden vaak gekozen voor moderne huizen, appartementen en interieurs. In deze stijl zijn ze vaak ook robuuster en hebben ze een schild. Dan zijn de sloten en rozetten in dezelfde stijl als de deurklink en dat zorgt weer voor meer eenheid en rust. Een goed alternatief zou een deurknop zijn. Mocht je geen fan zijn van de deurklink. 

 

Gerelateerde artikelen

Het geluidssysteem van 2021

Aparici ECO de energiezuinige elektrische boiler voor Tiny woningen of vakantiehuis

Waarom je ook samengeperste houtbriketten wilt gaan stoken in je kachel of haard?