Losser Digitaal
Image default
Wonen

Krassen op de vloer? Zo voorkom je het!

Krassen op de vloer en slijtage zijn een doorn in het oog van veel huizenbezitters. Maar wist je dat het eigenlijk helemaal niet nodig is om krassen of slijtage op je vloer te krijgen? Hemel nee! Het is zelfs heel eenvoudig te vermijden!

 

In deze blog daarom meer over hoe je voorkomt dat je mooie vloer beschadigd raakt door schuivend meubilair.

 

Wat veroorzaakt krassen?

De krassen en slijtage worden niet alleen veroorzaakt door het voetvolk dat met schoenen aan door het huis banjert. Laten we dat meteen uit de weg ruimen! Heb je een parketvloer of een houten vloer, dan is schoenen dragen in huis misschien niet het beste idee. In de loop van de jaren kunnen er sporen ontstaan van slijtage. Maar naast schoenen is er een veel grotere veroorzaker van dit probleem.

 

Meubels verplaatsen en verschuiven is de grootste oorzaak van een beschadigde vloer. Je bent lekker aan het stofzuigen met harde muziek op de achtergrond en je schuift de bank even opzij. Wanneer je de bank weer terug zet op zijn plek die je plots, ohnee! Een lelijke rot kras op je mooie vloertje! Klein voorbeeld, maar dat is wel hoe het meestal gaat!

 

Hoe voorkom ik krassen op de vloer?

Het antwoord is vrij eenvoudig. Net als de oplossing, wat het extra frustrerend maakt dat er überhaupt krassen op een vloer komen. Het is zo makkelijk te voorkomen en toch hebben sommige mensen nog steeds geen stoelpootdoppen, meubelglijders en vloerbescherming onder hun bureaustoel. Met meubeldoppen onder je bank, stoel, tafel, tv-meubel en al je kastjes, voorkom je heel makkelijk dat er slijtage ontstaat op lange termijn. Zo kun je weer lekker stofzuigen en de meubels aan de kant schuiven zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je vloer beschadigd! Makkelijk toch?

https://stoeldopshop.nl/

Gerelateerde artikelen

een Woning kopen in Hoogeveen

Een PVC vloer kopen bij Vloer&raam in Baarn

Kun je nat hout stoken?