Losser Digitaal
Image default
Wonen

Huisnummer kopen – een paar handige tips

Een huisnummer blijft vaak talloze jaren hangen. Denk dus van te voren even goed na over welk huisnummer je koopt. Ben je voornemens om een huisnummer te kopen? Hier vind je handige aankooptips en vertellen we je waar je op moet letten, wat belangrijke aandachtspunten zijn en wat veelgemaakte fouten zijn bij het aankopen van een huisnummer.

Welk huisnummer vind ik mooi? Wat past bij mijn woning?

De eerste en meest belangrijke tip heeft betrekking op het kiezen van een bepaald soort huisnummer. Er zijn namelijk talloze stijlen verkrijgbaar. Oriënteer je dus eerst op diverse sites of ga langs de winkel om het aanbod te bekijken. Kijken, voelen, vergelijken, zo krijg je een goed idee van de mogelijkheden. Pas als je bekend bent met alle mogelijkheden kan je een gefundeerde keuze maken. Hou je van wandelen? Maak eens een wandeling door de buurt en kijk wat mensen zoal op hun muur hebben hangen. Zie je: honderden soorten om uit te kiezen.

Kijk verder dan bij de bouwmarkt

Voor een basic rvs huisnummertje zit je goed bij de lokale bouwmarkt. Zo hebben de Gamma, de Karwei, de Praxis en de Hornbach diverse leuken soorten om uit te kiezen. Zoek je echter iets specifieks, bijvoorbeeld in een bijzondere kleur, een extra grote afmeting of iets met een persoonlijke touch, dan kan je je beter even online op huisnummers oriënteren. Maatwerk, zoals een gepersonaliseerd naambordje, is helaas niet mogelijk bij de meeste bouwmarkten. De tip is, kijk dus verder en oriënteer je ook online.

Wat wil je eraan kwijt?

De volgende stap is het bepalen van je budget. Bedenk van te voren even goed wat je kwijt wilt. Huisnummertjes zijn namelijk beschikbaar in allerlei prijsklassen. Zo beginnen de goedkoopste huisnummers of deurnummers al bij enkele euro’s, maar kunnen ze – afhankelijk van het gebruikte materiaal, toegevoegde verlichting en aangebracht maatwerk, oplopen tot enkele tientallen tot in uitzonderlijke gevallen honderd euro.

Denk na over de bevestiging

Deze tip is tweeledig. Kies allereerst de maat huisnummer op basis van de beschikbare ruimte. Misschien wil je wel XXL huisnummer, en wil je deze naast de deur plaatsen, maar is daar nauwelijks ruimte voor. Dat zou zonde zijn. Bedenk bovendien, bij het kopen van een huisnummer, of je over alle benodigde bevestigingsmaterialen beschikt. Pluggen en schroefjes worden veelal meegeleverd als je die nodig hebt voor de bevestiging. Sommige huisnummers zijn zelfklevend, dan hoef je hier helemaal geen rekening mee te houden. Moet er geboord worden, vergeet dan ook niet om het juiste boortje en eventueel een waterpas aan te schaffen. Het is wel zo mooi als jouw huisnummer waterpas op de woning hangt. Sommige leveranciers leveren bij hun bestelling ook een zogeheten boormal. Dit is een stuk papier welke je op de muur plakt. Deze geven precies aan waar je gaatjes moet boren. Vind je dit zelf lastig? Vraag dan even een handige buurman of familielid om hulp. Hoe dan ook… met deze tips moet het wel goedkomen, toch? Veel plezier met het uitzoeken van jouw nieuwe huisnummer.

Gerelateerde artikelen

Houd elke vlieg tegen met het vliegengordijn wat u hier kunt kopen

Kies de juiste binnendeuren voor een leuke sfeer binnenshuis

Hoe word je een makelaar?