Losser Digitaal
Image default
Wonen

Hoe moet je een vloer egaliseren?

Een vloer egaliseren wordt gedaan voordat je een vloer gaat betegelen of een parket, laminaat of tapijt gaat leggen. Het is ook mogelijk om een geëgaliseerde vloer af te werken met een soort coating, via deze manier is het dan mogelijk om de ‘betonlook’ te behouden als de eindafwerking. Wanneer je een vloer gaat egaliseren moet je ervan zeker zijn dat je de juiste materiaal en gereedschap hebt om met een goede voorbereiding te beginnen. Lees hier verder hoe je zelf je vloer kan egaliseren.

Egalisatiemateriaal

De eerste en belangrijkste stap is het bepalen wat voor egalisatiemateriaal je nodig hebt. Je hebt zeker Egaline nodig, water, primer, emmers voor de mix, een mixer of cementmenger, verfkrabber, vachtroller, prikroller en een spatel. Hou er ook rekening mee dat een vloer egaliseren handiger en makkelijker is per twee dan in je eentje, je kan dan blijven doorwerken en zo krijgt de egaline niet de kans om te drogen.

Het egaliseren

Voordat je kan beginnen met je vloer egaliseren moet je zorgen dat de ruimte waarin je gaat werken goed schoon is en dat de primer al gedroogd is. Heb je je mix al klaar en bij de hand? Dan kan je beginnen met de vloer te egaliseren. Je giet de emmer met de mix leeg over de vloer en je begint met het gelijkmatig verdelen van de egaline met een spatel. Vergeet niet rekening te houden met de luchtbellen, zorg dat je eerst de grote luchtbellen verwijdert en vervolgens de kleinere. Daarna ga je met een prikroller over de egaline heen, dit dient om de egaline te ontluchten en de overgebleven kleine luchtbellen te verwijderen. Dit zal je helpen om de egaline egaler te laten opdrogen.

Egaline drogen

Na het vloer egaliseren leg er nooit meteen iets zoals een vloerkleed of iets dergelijks op de egaline. Hierdoor wordt de vloer afgedekt waardoor de egaline niet voldoende kan drogen. Na 48 uur wachten is eindelijk de egaline gedroogd en kun je de uitgeharde egaline opschuren. Nadat je de oneffenheden hebt verwijdert kun je de vloer installeren.

https://www.egaliseer.nl/

Gerelateerde artikelen

Tips om jouw hypotheekbetalingen laag te houden

Een eenvoudige en natuurlijke oplossing: Rupsen bestrijden met azijn!

Aanschaf CV Ketel: waar op te letten?