Losser Digitaal
Image default
Wonen

Hiervoor worden cellenbetonblokken gebruikt

Cellenbetonblokken is een soort bouwmateriaal dat vooral bekend staat vanwege het lage gewicht. De blokken worden ook wel Ytong blokken of gasbeton blokken genoemd. Het lage gewicht wordt veroorzaakt doordat er tijdens het productieproces ontelbaar veel microscopisch kleine cellen in het materiaal komen, die gevuld zijn met lucht. De blokken zijn niet gemaakt van steen, maar het materiaal heeft kenmerken die met de eigenschappen van steen vergelijkbaar zijn. Cellenbetonblokken zijn door hun lage gewicht erg gemakkelijk te verwerken. Het is een materiaal dat bijzonder sterk is. Het is onder bepaalde voorwaarden zelfs mogelijk om er een dragende muur van te maken.

Isolerende eigenschappen

Voor alle cellenbetonblokken geldt, dat het materiaal een uitstekende isolerende werking heeft. Dat komt door de grote hoeveelheid lucht die in de blokken is verwerkt. Die isolerende werking geldt voor alle varianten van het materiaal. Dit overzicht van de verschillende cellenbetonblokken maakt het gemakkelijk om de variant te selecteren die jij voor je bouwproject nodig hebt. Kies een formaat dat sterk genoeg is voor de toepassing die jij wilt maken. Als een blok te groot is kan het met een speciale grof getande zaag op maat worden gemaakt.

Een muur bouwen

Voor het bouwen van een muur met cellenbetonblokken is geen specie nodig. Deze blokken worden met DUO-lijm aan elkaar gezet. Voor de stevigheid van de muur moet je wel blokken met een flinke dikte kiezen. De sterkte van de muur wordt ook beter als de blokken niet recht op elkaar worden gezet, maar in een verband. Daarbij wordt telkens een blok op de scheiding van de onderstaande blokken gezet. Het bouwen van een scheidingswand gaat door het lage gewicht en de grote afmetingen van de blokken erg snel. Als je een dragende constructie van deze blokken wilt maken is het verstandig om aan een deskundige advies te vragen.

Conclusie

Cellenbetonblokken zorgen voor een uitstekende isolatie. Ze zijn gemakkelijk te verwerken en hebben een hoge draagkracht. Het materiaal is onbrandbaar en de blokken zijn vanwege hun lange levensduur erg duurzaam. Voor de productie van het materiaal wordt gebruik gemaakt van duurzaam opgewekte elektriciteit, die afkomstig is uit windmolens en zonnepanelen. Daarom worden cellenbetonblokken milieubewust genoemd.

 

 

Gerelateerde artikelen

Beste volautomaat koffiemachine 2020

De beste begeleiding bij deze makelaar in Hoogvliet Rotterdam

Dé zonnepanelen specialist in losser