Losser Digitaal
Image default
Wonen

Het beste advies over het kopen van een wasmachine wanneer je op zoek bent!

De markt is gevuld met ladingen wasmachines van verschillende afmetingen die door verschillende merken worden vervaardigd. In dit geval is het vaak moeilijk om één wasmachine te kiezen die het beste past bij de behoeften. Voordat u een product koopt, moet u in de eerste plaats rekening houden met uw persoonlijke behoeften. Afhankelijk van onze eisen moeten we vervolgens onze zoektocht verfijnen en uiteindelijk komen we uit bij één machine. Hier zijn een paar tips waar de consument rekening mee moet houden voordat hij of zij een wasmachine koopt.

Soorten wasmachines

Er zijn twee soorten wasmachines: – voorladen en bovenladen. Als u een wasmachine overweegt die onder uw aanrecht moet worden geplaatst, dan is voorladen de beste keuze, maar als u op zoek bent naar een smallere machine. In vergelijking met de voorladers verbruiken de bovenladers meer stroom en water, maar ze hebben een grotere capaciteit.

Wasladingscapaciteiten

Het wasmachinevermogen bepaalt de hoeveelheid was die de machine aankan voor één enkele wasbeurt. Het is raadzaam om de machine volledig te gebruiken voor een optimale energiebesparing. Er zijn drie categorieën volgens het laadvermogen van een wasmachine.

  • De beste wasmachines zijn de samsung wasmachine 8 kg die we aanraden
  • Machines met minder dan 5 kg zijn het meest geschikt voor kleine gezinnen met één of twee leden.
  • Machines tussen 5 en 7 kg zijn het meest geschikt voor gezinnen met ongeveer 3 tot 5 leden.
  • Machines met meer dan 7 kg zijn geschikt voor grote gezinnen.

Draaisnelheden

De centrifugesnelheid van een wasmachine bepaalt de snelheid waarmee de machine de kleding zal centrifugeren om het water te verwijderen tijdens het wassen en drogen. Het wordt gemeten in omwentelingen per seconde (rpm). De meeste wasmachines bepalen alleen de maximale centrifugesnelheid van de machine. Voor katoenen kleding is een hoger centrifugetoerental nodig, terwijl een lager centrifugetoerental geschikt is voor synthetische en delicate kleding. De gebruiker dient te controleren of het mogelijk is het centrifugetoerental te variëren, zodat de machine met alle soorten kleding kan worden gebruikt.

1000 tot 1800 tpm is de hogere snelheid die nodig is voor katoenen kleding.
400 tot 800 tpm is de lagere snelheid die nodig is voor synthetische en delicate kleding.

Wasprogramma’s

De gebruikers moeten de verschillende meegeleverde wasprogramma’s bekijken. De belangrijkste zijn handwas, wolwas, delicate was, zijdewas, quick wash en anti-kreuk optie. De secundaire programma’s zijn voorwas, intensieve was, extra spoeling, zuinige was, antibacteriële was, enz.

Veel nieuwe wasmachines zijn voorzien van een Fuzzy Logic-programma, waarbij de gebruiker alleen kleding in de wasmachine hoeft toe te voegen en de ingebouwde sensoren de juiste instellingen kiezen volgens de vereisten van de kleding.

Efficiëntie

De efficiëntie wordt meestal beoordeeld op een schaal van A-G, waarbij A de hoogste en G de laagste is. Een machine met A-classificatie biedt dus een maximaal rendement in vergelijking met een machine met G-classificatie die het minste biedt.

Dergelijke beoordelingen worden voor elke wasmachine gegeven op basis van het energieverbruik, het waterverbruik en de droogcapaciteit. De beste zijn meestal de machines met een AAA-classificatie die het hoogste rendement bieden voor energie, wassen en drogen.

Wastemperaturen

Verschillende soorten kleding moeten op verschillende temperaturen worden gewassen; zo kunnen bijvoorbeeld zijden en delicate kleding niet op hoge temperaturen worden gewassen, terwijl katoenen kleding beter kan worden gereinigd als deze op een hogere temperatuur is ingesteld. Het zou dus beter zijn als de wasmachine wordt geleverd met een paar temperatuurinstellingen die voor verschillende soorten kleding kunnen worden gebruikt. De meeste wasmachines bieden ten minste 3 tot 4 wastemperaturen, bijv. 30°, 60°, 90°, enz.

Watervoorziening

De meeste machines zijn ontworpen om koud water op te nemen dat geschikt is voor delicate kleding en stoffen en helpen bij het beter verwijderen van vlekken. Deze machines worden beschouwd als energiezuiniger.

Sommige machines zijn ontworpen om koud en warm water op te nemen, dus er moeten twee kleppen op de machine worden aangesloten; één voor het koude water en één voor het warme water. Deze machines zijn echter minder energiezuinig.

Geluidsniveau

Alle wasmachines maken wat lawaai. De hoeveelheid geluid die de machine maakt wordt gemeten in decibel (dB). Meestal worden ze gecategoriseerd als: Minder dan 40dB, 40-50dB, 50-60dB en meer dan 60dB geluid. De meeste wasmachines op de markt vallen tegenwoordig in de categorie 50-60dB, wat overeenkomt met het geluid van een deurbel.

Hoewel er veel spannende functies worden aangeboden door de wasmachines, moet u degene kopen die de functies heeft die u vaak gebruikt, omdat de extra functies worden geleverd met een prijskaartje. De beste stap is dus om de individuele behoefte te controleren en vervolgens door de kenmerken van de verschillende wasmachines te bladeren en zich te beperken tot één die het meest in de rekening past.

 

https://www.ny400.nl/

Gerelateerde artikelen

Photinia Rood Kunsthaag Wandmat, voor een fleurige en vrolijke omgeving

De Veelzijdigheid van Hordeuren

Deurbeslag gebruik en werkwijze