Losser Digitaal
Image default
Wonen

Glas in het plafond?

Het plafond laten vervangen door glas klinkt heel gek maar dit is het zeker niet want dit is wat een lichtstraat is. Een lichtstraat bestaat uit glas en heeft alleen een frame van aluminium om al het glas op zijn plek te houden.

Een lichtstraat wordt gebruikt om meer licht in een gebouw te laten zonder dat er een open dak is. Bij winkelcentrums maken ze bijvoorbeeld gebruik van lichtstraten om licht naar binnen te laten maar het onweer buiten te houden. Consumenten kunnen zo lekker droog winkelen maar toch genieten van het buitenweer. Dit zijn vaak hele grote lichtstraten dat door de hele winkelcentrum lopen.

Naast deze grote lichtstraten zijn er ook nog kleinere versies dat voor particulieren is bedoeld en deze worden op woningen geplaatst. Als je bijvoorbeeld meer licht in het huis wil hebben kun je ervoor kiezen om een lichtstraat te laten bouwen. Er komt zo meer licht in het huis en je kunt ook naar buiten kijken. Dit is vooral een goede optie wanneer je kleine ramen hebt en er weinig licht in het huis komt. Een ander voordeel van en lichtstraat is dat het huis ook groter lijkt.

Gerelateerde artikelen

De zoektocht naar de perfecte lamp

Het Nut van een 3D Schets voor het Ontwerpen van een Keuken

Uitlopende broeken: De comeback van een klassiek modestatement