Losser Digitaal
Image default
Wonen

een nieuwe woning kopen?

Een nieuwe woning kopen is tegenwoordig niet zo goedkoop meer vergeleken met de voorgaande jaren. Er zijn heel wat nieuwe wetten en regels over het kopen van een woning, dat ze strenger zijn geworden is duidelijk een feit. De nieuwe wetten zijn niet echt goed nieuws geweest voor vooral de jonge koppels die nog niet echt gespaard hebben voor een woning. Het is helaas sinds 2018 in Nederland niet meer mogelijk om een woning te kopen zonder eigen geld, in België is deze regel later van gang gegaan en dit sinds 2020.

Mogelijkheden huis kopen zonder eigen geld

Alhoewel er een nieuwe regel is dat het niet mogelijk is o een huis te kopen zonder eigen geld zijn er nog enkele mogelijkheden hoe je toch een huis kan kopen zonder eigen geld.

Een eerste mogelijkheid om een huis te kopen zonder eigen geld is door een lening aan te vragen naast je hypotheek. In bepaalde gevallen is het mogelijk om naast je hypothecaire lening een aparte lening te krijgen, natuurlijk moet je hiervoor wel nog altijd in aanmerking komen.

Stel de bank vertelt jou dat je een lening van 350.000 euro mag lenen, maar je koopt een huis van maar 250.000 euro dan mag je nog een consumptieve lening aanvragen om je kosten te dekken.

Het is ook mogelijk dat jouw ouders aan jou belastingvrij gaan schenken. Dit kunnen ouders doen om hun kind te helpen als ze een te lage loon hebben om voldoende te lenen.

Altijd mogelijk?

Als je een huis wilt kopen zonder eigen geld en hiervoor een extra lening wilt aangaan moet je opletten dat je op het moment geen andere schulden open hebt staan. Dit kan het bedrag dat je geleend krijgt beïnvloeden en het feit of je wel of niet een lening krijgt ook.

https://www.wijmakelaars.nl/huis-kopen-zonder-eigen-geld/

Gerelateerde artikelen

Je huis herfstproof maken

Tegels egaliseren

Bescherm je scooter tegen diefstal: Ontdek de juiste scooter sloten!