Losser Digitaal
Image default
Wonen

Een huis verkopen in Amersfoort: do’s en don’ts

Het is tijd voor verandering en uw overweegt de optie om te verhuizen. Bij het verkopen van een huis komen er evenveel karweitjes bij kijken als bij het kopen van een huis. Zo zijn er nog steeds de papieren en administratie die u in orde moet brengen. Als u uw woning wilt verkopen in Amersfoort neem dan zeker eens een kijkje op onze website. Wij helpen u graag verder. Maar hieronder beschreven we toch al enkele do’s en don’ts bij een woning verkopen, zowel voor uzelf als bij een makelaar verkoop.

Makelaar verkoop

Bent u aan het nadenken om uw woning te verkopen in Amersfoort maar wilt u geen makelaar inschakelen? Dan geven wij u alvast enkele tips mee. Een don’t, ga zeker niet haastig te werk. Misschien zit u in een situatie waarbij de leefomstandigheden in uw huis niet meer dragelijk zijn en wilt u zo snel mogelijk verhuizen. Het zou ook kunnen zijn dat u het geld van de verkoop direct nodig heeft om een ander huis te kopen. Remember, zowel een huis kopen als verkopen is een marathon en geen sprint. Besluit u toch uw huis te verkopen omdat uw kosten wilt besparen, let hier dan zeker op.

 

Een woning verkopen zonder makelaar

Eén van de belangrijkste tips die wij u kunnen meegeven is dat uw zeker voor genoeg beeldmateriaal moet zorgen. Hoe beter en meer het beeldmateriaal, hoe meer mensen een duidelijker beeld zullen krijgen van uw huis. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fotograaf met een specialisatie in de woningfotografie voor uw advertenties. Het maken van een video kan zeker ook geen kwaad, dit geeft meer dynamiek aan uw advertentie en dit kan het onderscheid maken. Daarnaast is het uitermate belangrijk om gewoon uw vriendenkringen social media te gebruiken om een uw huis te verkopen, dit bespaart tijd en geld. Mocht u toch advertenties gebruiken, zet uw advertenties dan op meerdere websites. Uw woning verkopen op één website raden wij u niet echt aan. De laatste tips kan dan weer meer geld opleveren. Naast een fotograaf kunt u ook een professional inhuren die uw huis kan stijlen, die kijkt namelijk op een heel andere manier naar de woning. Dit zal u uiteraard geld kosten maar de kans is dan ook groter dat dit u een hogere verkoopprijs opbrengst. Circa 70% van de mensen die een verkoop woning doen met een stylist hebben hun huis binnen de 3 maanden verkocht. Nog een kleine don’t, als u vindt dat u niet zo goed bent in het onderhandelen van de prijs of te emotioneel betrokken bent, laat dan iemand anders het doen. Dit een familielid of een vriend zijn.

Het verkopen van uw woning met een makelaar

Als u uw woning wilt laten verkopen door een makelaar zijn er extra kosten aan verbonden. Maar nogmaals, een huis verkopen gebeurt niet rap rap. Wilt u zeker zijn en geen enkele risico’s nemen? Dan schakelt u best een makelaar Amersfoort in. Het enorme voordeel bij het gebruik van een makelaar verkoop is dat u ook zelf nog betrokken bent bij het proces van verkopen. Alleen zult u doorheen het proces geadviseerd en begeleid worden door de makelaars. Makelaars kennen bovendien de Amersfoort vanbuiten weten perfect welke prijzen u kunt en zal verwachten van potentiële kopers.

Hopelijk heeft u nu toch al een beter overzicht van wat de mogelijkheden zijn bij een verkoop woning,vergeet zeker niet onze website eens raadplegen voor meer informatie.

https://www.schoofmakelaardij.nl/

Gerelateerde artikelen

Matrassen voor iedere slaapwens in de buurt van Nijkerk

Wat is taxeren en wat kan een makelaar hierin betekenen?

Welke voordelen bezit een glazen schuifpui?