Losser Digitaal
Image default
Wonen

Antislip op een houten trap aanbrengen hoe doe je dat?

Antislip op een houten trap aanbrengen hoe doe je dat?

Wil je de houten trap op gaan knappen en hier ook een antislip trap strip op aanbrengen, dan zijn er een 3 tal goede oplossingen hiervoor.

  • antislip infrees strip monteren
  • antislip plakstrip aanbrengen
  • antislip trapneus plaatsen

 

Antislip infrees strip monteren

Je ziet deze antislip trap strippen steeds vaker in trappen toegepast worden. Heb je een koophuis dan heeft de aannemer deze meestal wel opgenomen in het bouwbestek, heb je een huurhuis dan kiest de gemeente vaak voor een standaard trap en zitten deze antislip strippen hierin niet verwerkt.

Dit is jammer want ze er later iin aanbrengen is vaak moeilijk en duur. Wil je deze strippen er toch in aanbrengen dan kan je dit laten doen door een timmerman of trappenmaker, ben je zelf handig dan kan je met een kleine makita kantenfrees een groefje van 6mm breedt en 8mm diep in iedere traptrede maken. Hierin wordt dan de rubber antislipstrip gedrukt. Een mooi strak resultaat en heel erg sterk.

Soms zie je dat er ook 2 antislip stroken zijn toegepast, voor bijvoorbeeld een winkel trap is dit prima, voor een binnen woningbouw trap is dit eigenlijk niet nodig. Hier volstaat één groefje prima, deze trappen worden niet veel belopen en zal de slijtage aan de traptreden niet veel zijn.

Bedenk wel dat je als je een huurhuis hebt dit moet aanvragen of je wel zo’n groefje in iedere traptrede mag maken. Ook moet je bedenken dat je voor deze strip en het maken van zo’n groefje ongeveer 200,00 euro kwijt bent.

Antislip plakstrip aanbrengen

Ook is er een antislip plakstrip die je heel makkelijk kunt aanbrengen door de dubbelzijdige vlies/plaklaag die aan de tape zit. Hierdoor plak je deze antislip strip op de traptreden en hoef je geen groefjes te maken. In antislip tape zijn er heel veel soorten te koop met hele wisselende kwaliteiten. De betere antislip tape’s zijn breedt en minimaal 1,5mm dik. Deze tape gaat ook heel lang mee en slijt bijna niet. Wil je de tape smaller maken, dan is er een snijdertje te koop waarmee je deze antislip plakstrip smaller kunt maken. Voor meer informatie bekijk hier deze antislip producten.

Als prijsindicatie voor deze betere antislip tape moet je rekenen op circa 50,00 euro voor één trap van 13 treden.

Antislip trapneus plaatsen

Als je bijvoorbeeld de trap wilt bekleden met een vinyl vloer of met een vloerbedekking omdat het schilderen van de trap een te kostbare zaak wordt, of door de ouderdom niet meer uit te voeren is, dan is het een goed idee om de trap te bekleden.

Er zijn dan antislip trapneuzen van aluminium hoekprofiel waarin een antislip strip zit verwerkt. Deze aluminium strip monteer je met schroeven aan de traptreden, waarna je de rubber strip in een profieltje schuift, hierdoor krijgt de traptrede weer een rechte trapneus en zijn de uitgesleten kanten van de traptreden niet meer zichtbaar.

Als prijs indicatie moet je rekenen circa 8,00 euro per traptrede.

http://www.antisliprubbertape.com

Gerelateerde artikelen

Goedkoop hostel Praag voor de beste vakantie in en naar Praag

Hoe los je elektra problemen op?

Een essentiƫle stap voor het perfect leggen van uw laminaatvloer