Losser Digitaal
Image default
Wonen

Alles over het onderhoud van een jacuzzi

Een jacuzzi in je tuin of huis hebben is één ding. Een tweede is het onderhoud van je jacuzzi. Veel mensen vergeten om hun jacuzzi goed te onderhouden, met alle gevolgen van dien. Zo kan het water snel vies en onhygiënisch worden bij onvoldoende onderhoud, waardoor bacteriën en schimmels een kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Goed onderhoud van je jacuzzi is ook cruciaal om je bubbelbad efficiënt, energievriendelijk en lang zonder problemen te kunnen gebruiken. Maar waar moet je qua onderhoud goed op letten? Lees snel verder voor de beste adviezen om een jacuzzi van Elite Spa – Elite Wellness schoon, fris en in een goede staat te houden.

Zorg voor schoon en fris water in je jacuzzi

Een van de meest cruciale aandachtspunten bij het onderhoud van een jacuzzi van Elite Spa – Elite Wellness, is zogen dat het water fris en schoon blijft. De belangrijkste handeling om je water in een goede conditie te houden, is door het complete water van je jacuzzi om de drie tot vier maanden te verversen. Het maakt hierbij geen verschil of je vaak of slechts af en toe gebruikmaakt van jouw Elite Spa – Elite Wellness jacuzzi. Water dat te lang wordt gebruikt, gaat muffig en vies ruiken. Dat komt doordat dode lichaamscellen en bacteriën in het water komen en zich ophopen. Dit voorkom je door het water in zijn geheel periodiek volledig te verversen!

Dek je jacuzzi af

Voorkomen is bij het schoonhouden van je jacuzzi bete dan ‘genezen’. Dek je jacuzzi daarom af met het bijgeleverde afdekzeil als je geen gebruikmaakt van het bubbelbad. Zo voorkom je dat er insecten en bladeren in het water komen. Zet bij je jacuzzi ook een voetenbadje met schoon water, waar je – voordat je de jacuzzi ingaat – je voeten in schoon spoelt.

Besteed aandacht aan de filter

De filter van je jacuzzi moet geregeld worden schoongemaakt om het water fris en vers te houden. Eenmaal per week moet de filter gereinigd worden. Verder is het van belang om de filter vijf keer per jaar te vervangen door een nieuwe filter.

Neem vooraf een douche

Door te douchen voordat je de jacuzzi in stapt, kun je ook een hoop narigheid voorkomen. Het water blijft schoner, want je spoelt dode lichaamscellen, bodylotion en zalfjes van je huis, die daardoor niet in het jacuzziwater terecht kunnen komen.

Gerelateerde artikelen

Kunsthaag Klimop tegels, de ideale wanddecoratie

Een houten tuindeur op maat bestellen

Waarom je ook samengeperste houtbriketten wilt gaan stoken in je kachel of haard?