Losser Digitaal
Image default
Winkelen

4 tips die je moet weten voordat je een plateauwagen koopt

Overweeg je binnenkort een Plateauwagen aan te schaffen, maar weet je niet helemaal zeker waar je rekening mee moet houden? Er zijn een aantal belangrijke factoren die goed zijn om mee te nemen in je keuze. Wist je bijvoorbeeld dat plateauwagens vaak gekocht worden omdat de wielen zich onder de laadvloer bevinden? Hierdoor kun je bijvoorbeeld eenvoudig met een heftruck je lading laden en lossen, zonder je zorgen te maken over uitstekende wielen. In deze blog geven we je een aantal tips waar je rekening mee moet houden voordat je overgaat tot een aankoop.

Let op het verschil tussen plateauwagens

Plateauwagens lijken soms er veel op elkaar, maar elk heeft zo zijn eigen krachten en zwaktes. Ben je van plan om veel zware ladingen te vervoeren? Dan kun je het beste een plateauwagen aan schaffen met een extra bodemondersteuning. Voor professioneel gebruik wordt dan ook vaak een plateauwagen gekozen die geremd is en een laadvermogen heeft van 2000 kg of hoger.

Laadvermogen en afmetingen van de plateauwagen

Zoals je bij de vorige tip al kon lezen zijn er veel verschillende plateauwagens. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moeten houden bij de aankoop van een plateauwagen is het laadvermogen en de afmeting. Je hebt bijvoorbeeld kleine plateauwagens van 230×145 cm met een bruto laadvermogen van 750 kg. Voor het trekken van zo’n plateauwagen is alleen maar een B rijbewijs nodig. Zoek je liever iets zwaarder en robuuster? Dan kun je kiezen voor een plateauwagen van 606×220 met een bruto laadvermogen van 3500 kg. Deze krachtpatsers beschikken over 3 assen en kunnen aardig wat gewicht hebben.

Laadvloerhoogte van plateauwagens

Een plateauwagen is vaak te koop met verschillende laadvloerhoogtes. Ben je van plan vaak oprijplaten te gebruiken? Dan is het raadzaam om voor een laadvloerhoogte te kiezen van 56 cm. Een ander voordeel van een laadvloerhoogte van 56 cm is dat het zwaartepunt een stuk lager ligt. Dit zorgt er voor dat de plateauwagen een betere wegligging heeft.

Onderhoud je Plateauwagen goed

Weten waarop je moet letten bij een aankoop van een plateauwagen is belangrijk, maar deze voorzien van onderhoud is ook erg raadzaam. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat je aanwinst goed blijft werken en veilig ladingen vervoert. Zo’n onderhoud voor aanhangwagens wordt ook wel een BOVAG onderhoud genoemd. Aanhangwagendirect biedt klanten de mogelijkheid om zelf hun onderhoud in te plannen. Op deze manier kun je een datum kiezen en inplannen wanneer het jou uitkomt.

Huur een Plateauwagen

Wil je wel graag een plateauwagen gebruiken, maar vind je kopen nog een te dure stap? In dat geval kun je overwegen om een plateauwagen te huren. Aanhangwagendirect beschikt over een plateauwagen met een bruto laadvermogen van maar liefst 2000 kg, speciaal voor de verhuur. Deze is uitgerust met 30 cm borden en een duurzame betonplex vloerplaat. Wil je gebruik maken van een dubbelasser plateauwagen? Houd er dan rekening mee dat je in het bezit dient te zijn van een BE-rijbewijs.

Meer weten over plateauwagens?

Ben je nog steeds van plan een plateauwagen te kopen, maar twijfel je nog welke plateauwagen geschikt is voor jou? Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment plateauwagens en helpen je graag. Vraag gerust een vrijblijvend advies aan.

https://www.aanhangwagendirect.nl/

Gerelateerde artikelen

112 Duiven: de basis voor een goede start

Goedkope elektrische snorscooter kopen: Duurzaam en voordelig rijden

Alles over Quick Step