Losser Digitaal
Image default
Sport

Waarom kiezen voor een magnetische roeitrainer

Waarom zou je moeten kiezen voor een magnetische roeimachine?

 

Laten we beginnen met het belangrijkste deel, wat maakt een roeitrainer met magneetweerstand speciaal en onderscheidt hem van de traditionele variant.

 

Nauwkeurige weerstand selectie

Traditionele roeiers zijn anders dan de meeste cardio-machines omdat ze geen specifieke weerstandsinstellingen hebben.

Hun weerstand wordt gegenereerd door de lucht die in het vliegwiel wordt gezogen. Deze weerstand varieert op basis van de snelheid waarmee de gebruiker roeit, als gevolg van de verschillende hoeveelheid lucht die wordt aangezogen.

Natuurlijk zit er een demper aan de zijkant waarmee je de ventilatieopeningen kunt aanpassen, zodat je de hoeveelheid lucht die in en uit gaat kunt regelen, maar je kunt nog steeds niet precies weten op welk niveau je traint van de ene sessie tot de volgende.

Met een magnetische roeier heeft u weerstandsinstellingen die meer overeenkomen met andere cardio-machines. Dit stelt u in staat om de exacte weerstand te kiezen waarmee u wilt werken, wat zorgt voor continuïteit in elke training en u helpt uw vooruitgang te meten.

 

De ontbrekende rust

Een van de grootste nadelen van een traditionele roeier is het lawaai dat hij maakt, omdat het constant aanslepen van lucht door het vliegwiel nogal wat herrie veroorzaakt.

In een drukke sportschool lijkt dit misschien niet zo’n probleem, maar als je naar apparatuur voor thuisgebruik kijkt, is het een veel groter probleem. Het laatste wat u wilt is vroeg opstaan om nog voor het werk te kunnen trainen en dan moeten kiezen tussen roeien of niet de hele dag boos zijn op uw gezin omdat u ze wakker hebt gemaakt.

Met een magnetische roeier hoeft u niet te kiezen, want het mechanisme is aanzienlijk stiller dan bij een traditionele roeier met luchtaandrijving. Dat betekent dat u naar hartelust kunt roeien, zonder iemand te storen, of ze nu slapen, TV kijken of gewoon op zoek zijn naar een beetje rust en stilte.

 

 

Beperkingen van magnetische roeiers

Nu ik de voordelen van magnetische roeiers heb opgesomd, is het alleen maar eerlijk dat ik ook hun beperkingen noem, zodat u het hele plaatje kunt zien bij het maken van uw beslissing.

Verscheidenheid is de specerij van het leven
Soms kan je grootste kracht ook je grootste zwakte zijn en dat is waar in het geval van magnetische roeiers.

Een van hun verkoopargumenten is hoe snel je dingen kunt veranderen. Wil je dat het moeilijker wordt, roei sneller. Wil je het makkelijker, roei langzamer. Zin in een beetje interval of fartlek training, ga op en neer zoals je wilt.

Hoewel veel mensen de vooraf ingestelde weerstand prettig vinden, zijn er ook mensen die houden van de controle die je hebt op een traditionele roeier en helaas verlies je daar hier iets van.

 

Hoe werkt magnetische weerstand?

In plaats daarvan is het vliegwiel omgeven door krachtige magneten waarmee u de weerstand handmatig kunt aanpassen.

Wanneer u een grotere weerstand wenst, worden de magneten dichter bij elkaar geplaatst en wanneer u een gemakkelijkere training wenst, worden ze verder uit elkaar geplaatst. Hoe dichter twee magneten bij elkaar staan, hoe meer aantrekkingskracht er tussen hen is.

Dit kan normaal gesproken worden geregeld met een draaiknop, een knop of rechtstreeks op het touchscreen, zodat u het apparaat heel gemakkelijk kunt aanpassen wanneer u maar wilt.

 

Het verschil tussen elektromagnetische en manueel-magnetische roeiers

Hoewel het verschil tussen elektromagnetische en manueel-magnetische roeiers relatief klein is, is het met het geld dat je aan dit type machine uitgeeft beter om er zeker van te zijn dat je het begrijpt, zodat je precies de juiste roeier voor jou kunt kopen.

Een elektromagnetische optie wordt aangesloten op de boordcomputer. Dit betekent dat je de weerstand kunt veranderen met een druk op de knop of een aanraking van het scherm.

Het manuele type wordt niet bestuurd door een computer en is waarschijnlijk ook niet aangesloten op een kabel. U zult meestal een wijzerplaat vinden, zoals die u op een spinningfiets zou vinden, om het manueel te passen.

Zoals ik al zei, het verschil is zeer klein, het enige nadeel is dat je mogelijk moet stoppen met roeien om een manuele machine aan te passen, terwijl je een elektromagnetische machine kunt veranderen zonder je slag te onderbreken.

 

Zijn magnetische roeimachines goed?

Roeimachines met magneetweerstand kunnen geweldig zijn. Zoals bij elk type roeimachine wordt de kwaliteit (of het gebrek daaraan) bepaald door de individuele machine, niet door het type weerstand. Er zijn zowel positieven als negatieven voor het selecteren van een magnetische machine over een ander type van weerstand die reeds binnen dit artikel is besproken. De grootste factor in kwaliteit zal uw budget zijn, maar u kunt nog steeds zeer goede machines kopen zonder de bank te breken. De magnetische roeiers in deze review zijn een grote selectie om uit te kiezen, variërend in prijzen die passen bij alle budgetten.

Zijn magnetische roeiers beter dan water roeiers?

Een magnetische roeier is niet per se beter dan een roeier op waterweerstand. Het biedt een ander type weerstand dat je roei ervaring zal beïnvloeden. Als u een lager budget heeft, dan kan een magnetische roeimachine een betere optie voor u zijn, omdat er zeer goede magnetische roeiers zijn die redelijk geprijsd zijn, terwijl een kwaliteit water roeimachine duur zal zijn in vergelijking. Bekijk ons artikel over roeimachine weerstand typen om de voordelen van elk te zien.

https://www.love4fitness.nl/beste-roeitrainer/

Gerelateerde artikelen

Jouw reis naar vitaliteit: een sportschool in Breda

Mountainbikes en racefietsen: de voordelen en de verschillen

Gezond en klachtenvrij lichaam met fysio Montfoort