Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Zo leer je graffiti tekenen

Graffiti brengt soms unieke muurschilderingen met zich mee. Door middel van een aantal spuitbussen en inspiratie zullen er unieke tekeningen ontstaan, waar iedereen naar blijft kijken. Je kunt dan het idee hebben dat je hier veel talent voor moet hebben. Het tegenovergestelde is echter waar. Dankzij een graffiti workshop kun je namelijk ook leren tekenen, waardoor je zelf de mooiste creaties kunt maken. Je leert dan de beste technieken om aan de slag te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met woorden en het op een later moment uit gaan breiden met andere tekeningen en figuren.

Beginnen met letters

Woorden tekenen in graffiti is het meest eenvoudig. Je leert hierdoor het proces van graffiti tekenen beter te begrijpen, waardoor je het ook uit kunt breiden. Je begint hiervoor met het tekenen van een letter. Aan iedere lijn van de letter voeg je rechthoeken toe, waarna je dikke strepen zet om vormen te geven aan de lettervorm. Je voegt er voortdurend nieuwe letters aan toe, zodat er een woord ontstaat. Begin altijd simpel en voeg de vormen pas op een later moment toe om er een geheel van te maken. Je kunt dan versieringen of schaduwen toevoegen om het eigen te maken en eventueel ook rondom nog decoreren.

Jouw creativiteit telt bij graffiti

Het schrijven van letters zorgt ervoor dat je steeds meer handigheid krijgt in graffiti. Van hieruit kun je ook beter aan de slag met andere creaties. Bij graffiti gaat het er echter niet om dat je je vast moet houden aan een bepaald proces. In plaats daarvan moet je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. Het gaat er namelijk niet om dat het helemaal perfect is, maar juist dat je er veel plezier aan gaat beleven. Zo maak je het helemaal eigen.

Graffitinetwerk is hét professionele graffiti, street-art en guerrilla-marketing bedrijf van de Benelux. Al sinds 1990 staan wij garant voor originaliteit, innovativiteit en kwaliteit. Bekijk recent uitgevoerde projecten, lees meer over ons bedrijf of neem direct contact op.

Gerelateerde artikelen

Waar vind je in Nederland goed smaaktabak voor de waterpijp?

Boot huren Grou: genieten van de meren

Recreatie