Losser Digitaal
Image default
Recreatie

ZAL IK EEN AUTO HUREN OP CURACAO?

Veel mensen die hun vakantie op Curaçao plannen, boeken alleen hun resort en een luchthaventransfer, maar denken soms niet aan een huurauto op Curacao. Anderen bedenken het van te voor en boeken meteen een huurauto, wat erg handig is op Curaçao. Maar hoe is de situatie op Curaçao? Heeft het zin om een huurauto te boeken bij het plannen van een vakantie? Is het veilig om op Curaçao te rijden? Ik zal u een paar basisprincipes uitleggen en u enkele individuele richtlijnen geven, zodat u beter kunt beoordelen of het voor u zinvol is om een auto te huren op curacao.

HOE KAN IK EEN AUTO HUREN OP CURACAO?

Een van de eerste en belangrijkste vragen is hoe u een auto kunt huren op Curacao. Er zijn verschillende opties voor het huren van een auto:

– Rechtstreeks boeken bij een autoverhuurbedrijf op Curaçao, zoals Veilig Auto Huren Curacao

– Boeken bij een autoverhuurbedrijf of een auto verhuurmakelaar, met name prijsvergelijkingswebsites zoals Discover Cars of Auto Europe

– Ter plaatse boeken bij aankomst op Curaçao International Airport

BOEK EEN HUURAUTO OP CURACAO VIA UW GEPREFEREERDE HUURAUTO BEDRIJF

Ik weet dat velen van jullie hun favoriete autoverhuurbedrijf hebben en daar is niets mis mee. Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven. Zowel internationale als lokale. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of u nou een internationaal of lokaal bedrijf kiest. Zorg er wel voor dat ze dezelfde verzekeringsvoorwaarden hebben als u gewend bent in uw eigen land, aangezien de voorwaarden en producten op Curaçao kunnen verschillen. Uw huurauto op Curacao kan kan soms best prijzig zijn, maar het is altijd goedkoper en handiger dan een taxi. Ik raad aan een auto van te voor te boeken. Het kan erg druk zijn op Curaçao en zijn er niet heel veel huurauto’s. U kunt met de meeste bedrijven een plek afspreken waar de auto geleverd moet worden. Dit kan dus ook op het vliegveld zijn zodat u geen pendeldienst naar uw verblijf hoeft te reserveren.

BOEK EEN HUURAUTO OP CURACAO WANNEER U AANKOMT

Er is ook de mogelijkheid om een huurauto te boeken zodra u op Curaçao aankomt, voor het geval u zich niet vast wilt leggen op een reservering vooraf. Dit is mogelijk, vooral omdat er een autoverhuur centrum op de luchthaven van Curaçao ligt (u heeft dus geen pendeldienst van en naar de luchthaven van Curaçao nodig).

Houd er echter rekening mee dat de prijzen niet vergelijkbaar zijn met internet als je binnenloopt en naar de tarieven vraagt. Hoewel het tarief per dag redelijk kan zijn, zijn de verzekeringspremie ter plaatse soms schandalig, zelfs als je de verzekering in je creditcard hebt opgenomen (omdat het bij de meeste autoverhuurbedrijven verplicht is om een soort verzekering af te sluiten).

Het enige nadeel is dat de kans bestaat dat je na een lange reis aankomt op de luchthaven en er geen auto beschikbaar is. Dit heb ik zelf al eens gehad. Een auto ter plekke regelen is wel een optie, maar in de drukke periodes bijna onmogelijk. Ik zou dus eerder kiezen om een auto van te voor te reserveren.

IS HET VEILIG OM EEN AUTO TE HUREN  OP CURAÇAO?

Veel mensen vragen of het veilig is om een auto te huren op Curacao. Het antwoord is ja. De meeste autoverhuurbedrijven hebben goede regels en contracten. Lees deze dus eerst goed door.

CURACAO AUTOVERHUUR : HET AUTOVERHUURBEDRIJF

Controleer eerst uw autoverhuurbedrijf. Meestal hoef je hier geen problemen te verwachten. Hoewel het in sommige landen een heel gedoe kan zijn om een betrouwbaar bedrijf te vinden, bieden de meeste huurauto’s in op Curacao behoorlijke kwaliteit. Vanuit dat perspectief is het huren van een auto op Curacao volkomen veilig.

RIJDEN MET EEN HUURAUTO OP CURACAO: WEGREGELS

Als het gaat om veiligheid, verkeersregels en rijgedrag is het volgende onderwerp dat we moeten bespreken. Hoewel de kwaliteit van wegen in op Curaçao over het algemeen meer dan acceptabel is, is het gedrag van de deelnemers geen reden om overmatig feest te vieren. Gewoonlijk worden de verkeersregels niet altijd even goed nageleefd. Het kan erg druk zijn op de weg en niet alle regels zijn hetzelfde zoals we in Nederland gewend zijn. Bijvoorbeeld, rechts inhalen gebeurd overal en is door iedereen geaccepteerd en als je van rechts komt heb je ook niet altijd voorrang. Rijdt gewoon rustig met het verkeer mee en let extra goed op.

Ik raad een auto huren op Curaçao sterk aan. Je zult een onvergetelijk verblijf hebben en genieten van het prachtige land.

Gerelateerde artikelen

Ben je opzoek naar een sportactiviteit of recreatie? Met ons advies kun je makkelijker kiezen

Waarvoor kan je hout op maat gebruiken?

vriendinnenuitje