Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Wat is Mindfulness?

De tendens tegenwoordig is om te leven in het verleden of de toekomst, maar niet in het heden. Hierdoor missen veel mensen een hoop van het leven, maar met mindfulness kun je hier wat aan doen. Met behulp van deze techniek van meditatie leer je in het nu te leven en dingen te ervaren die je voorheen niet ervaren hebt. Wil jij ook meer in het nu leven en meer rust ervaren? Probeer dan deze manier voor leven, baat het niet, dan schaadt het niet.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een manier van leven die steeds meer mensen nastreven. Als we het hebben over een mindfulness leven hebben we het over een leven dat gericht is op het hier en nu. Je concentreert je hierbij meer op de omgeving en houdt je minder bezig met de toekomst of het verleden.

De meeste mensen kennen de situatie zijn waarbij we bijvoorbeeld vaststaan in het verkeer. Dit levert vaak stress op aangezien we nog een hoop dingen moeten doen. Als je een mindfulness leven leeft concentreer je je niet op wat je nog allemaal moet doen, maar op het moment. Je luistert bijvoorbeeld naar het nummer dat op dat moment op de radio is of geniet van het mooie uitzicht zonder zorgen.

Waarom Mindfulness?

Nu we weten een leven met mindfulness inhoudt, gaan we kijken naar de voordelen die deze manier van leven kan brengen. Door zo te leven kun je een hoop stress voorkomen, doordat je een stuk ontspannender speelt en meer concentreert op het nu. Ook is de kans na een depressie op terug van een heel stuk kleiner. Maar dat is nog niet eens het enigste voordeel dat mindfulness kan bieden, het biedt namelijk ook om angsten beter hanteerbaar te maken, waardoor je een stuk prettiger zult leven. Hou er wel rekening mee dat niet alle voordelen bij iedereen op dezelfde manier tot uiting komt. Iedereen is immers weer anders en reageert anders op bepaalde situaties.

Mindfulness Deventer is zeker een aanrader als je bewuster en zonder stress wilt leven. Je zult een stuk ontspannender in het leven staan en meer kunnen genieten.

 

https://www.tanneverhulst.nl/

Gerelateerde artikelen

De complete gids voor de feestbussen

Elektrische boot kopen: waar u op moet letten bij het kiezen van uw boot

De complete gids voor een elektrische sloep