Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager?

Je hebt een geweldige fiets en je wilt hem meenemen op reis. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je je fiets mee kunt nemen als je op reis gaat. In dit geval moet je een Thule fietsendrager kopen. Er zijn echter veel verschillende soorten fietsendragers verkrijgbaar. Deze fietsendragers zijn niet gelijk gemaakt. Het kan moeilijk zijn om de juiste fietsendrager voor je voertuig te kiezen. Om de juiste te vinden voor je behoeften, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Let bij het kiezen van een fietsendrager op deze aspecten.

Het type fietsendrager

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten fietsendragers op de markt. Het meest voorkomende type is een fietsendrager die gemonteerd is op de trekhaak. Deze wordt aan de achterste trekhaak van je voertuig bevestigd. Een andere populaire optie is een op de kofferbak gemonteerde fietsendrager waarbij de fietsen aan de achterkant van je auto worden vastgemaakt met riemen of bungee koorden. Er zijn ook op het dak gemonteerde fietsendragers die dwarsbalken bovenop je auto bevestigen en fietsen boven je voertuig vervoeren in plaats van erop.

Het automodel

Sommige fietsendragers zijn ontworpen voor specifieke voertuigen, zoals auto’s of hatchbacks. Bovendien kunnen andere fietsendragers worden gebruikt op elke auto met elk type reksysteem. Controleer voordat je een fietsendrager koopt of deze in het bagagedrager systeem van je voertuig past, anders moet je extra onderdelen kopen om deze goed te laten werken met je auto. Als je niet weet wat voor soort bagagedrager er voor je auto is, moet je op zoek gaan naar universele modellen die werken met de bagagedrager systemen voor de meeste voertuigen. Als je auto dakrails of andere voorzieningen heeft die kunnen worden gebruikt om fietsen te vervoeren, is het gemakkelijker om een ​​geschikt product te vinden. Als dat niet het geval is, moet je op zoek naar iets waarmee je het op de achterkant van je voertuig of op de hatchback kunt monteren.

Het aantal fietsen dat je wilt vervoeren

Het aantal fietsen dat je mee wilt nemen is een andere belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een fietsendrager. Als je maar één fiets wilt vervoeren, kun je wegkomen met zoiets als een bagagedrager. Maar als je twee of drie fietsen wilt vervoeren, is het misschien de moeite waard om in plaats daarvan te investeren in een imperiaal systeem. Sommige dragers kunnen slechts één fiets tegelijk vervoeren, terwijl andere tot vier fietsen tegelijk kunnen dragen, zoals de Thule fietsendrager 4 fietsen.

De veiligheid van de fietsendrager

Een andere overweging bij het kopen van een fietsendrager is veiligheid. Het is aan te raden om te kiezen voor een fietsendrager met antidiefstalfunctie. Een goede fietsendrager moet een sluitsysteem hebben dat hem tegen diefstal kan beschermen. Op deze manier kun je met een gerust hart je fiets achterlaten, want je weet zeker dat je fietsen veilig zijn. De beveiligingsfunctie is behoorlijk effectief om je fiets te beschermen zolang je de fietsendrager correct installeert. Je moet dus aandacht besteden aan de handleidingen om er zeker van te zijn dat de installatie correct is. Als je je aan enkele bovenstaande overwegingen houdt, kun je de juiste fietsendrager voor je voertuig vinden.

 

Gerelateerde artikelen

vriendinnenuitje

De kunst van betaalbare ontspanning: praktische tips voor een relaxt leven

Vakantiehuis in Friesland met boot: een onvergetelijke vakantie!