Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Up and coming – De Silent Disco

Up and coming – De Silent Disco

Silent disco begint in recentere jaren aan steeds meer populariteit te komen. Overal in het land verschijnt wel een vorm van een silent disco club. Deze clubs zijn ook steeds populairder. Naast dat is de vraag naar huur van silent disco sets ook steeds groter. Wat is silent disco nu precies en waarom is het zo populair geworden?

 

Wat is silent disco?

Silent disco is precies wat het zegt. Van buitenaf lijkt het inderdaad een stille disco. Allemaal mensen die volop aan het feesten zijn, maar dan zonder muziek te horen. Dat is natuurlijk hoe het van buitenaf lijkt. Mensen die meefeesten in een silent disco horen namelijk volop muziek. Zij hebben namelijk een koptelefoon op waardoor zij muziek horen. Omdat iedereen een koptelefoon op heeft is er ook de ruimte voor meerdere soorten muziek. Veel silent disco’s hebben namelijk drie of meer kanalen om uit te kiezen, zodat er voor iedereen wel een kanaal is dat bij hun past. De één kan dus luisteren naar hip hop, terwijl een ander geniet van EDM. Hetzelfde feest met een gelijke sfeer dus, maar voor iedereen wel een eigen muziekje.

Populariteit

Silent disco is ook steeds populairder aan het worden. De eerste silent disco club verscheen in Amsterdam in 2018. Erg recent dus. Sindsdien ziet men in iedere grote stad ondertussen wel een silent disco club. Silent disco is dan ook erg populair wegens de vele mogelijkheden. Omdat er geen gigantische speakers, een draaitafel en allemaal bedrading nodig is kan een silent disco in principe overal. Op het strand, bij een huisfeest, je kan het zo gek niet bedenken. Ook kan een silent disco met 6 personen, je kan met een grotere club van 30 personen genieten, of je kan naar een silent disco evenement met meer dan 200 mensen. Naast de vele mogelijkheden is er natuurlijk ook het beperkte geluidsoverlast wat een groot voordeel heeft. Iedereen geniet van buitenaf in stilte van de muziek. Als je met elkaar wilt praten kan je de koptelefoon afzetten en even gezellig kletsen. Geen geschreeuw over de muziek of te harde muziek, dus geen boze buren.

 

Silent disco is erg up and coming. In iedere grote stad valt ondertussen wel een silent disco club te vinden. Niet zo gek ook. Silent disco kent nu eenmaal veel voordelen. Het kent vele mogelijkheden omdat de opzet van silent disco lang niet zo groot is als een festival. Hoe groot je een silent disco organiseert is ook vrij ruim. Natuurlijk is er ook wel het grootste voordeel, namelijk dat er geen geluidsoverlast is. Zo kan je tot midden in de nacht doorfeesten, zonder de volgende ochtend boze buren voor je deur te hebben. Want zeg nu zelf, lang kunnen feesten zonder boze buren, wie wilt dat nou niet?

 

Gerelateerde artikelen

Waar je op moet letten als je een boot gaat kopen

Vlucht en hotel boeken: een avontuur op zich

Op zoek naar een zeilschool?