Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Je recreatiewoning verzekeren? Dit is waarom het interessant is!

Het merendeel van de financiële experten zijn het er wel met elkaar over eens. Eén van de beste investeringen die je tijdens je leven kan doen is het kopen van vastgoed. Wat echter wanneer je een mooi vermogen hebt opgebouwd en je reeds de woning waarin je woont hebt aangekocht? In dat geval zou je er aan kunnen denken om een recreatiewoning te kopen. Een dergelijke woning kan je vervolgens gebruiken om je vakantie in door te brengen, maar het is eveneens mogelijk om ze te verhuren. In het laatste geval zal je kunnen vaststellen dat je op deze manier mooie inkomsten kan genereren. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee zal willen houden. Je recreatiewoning verzekeren is één van die zaken die je beslist niet over het hoofd zal mogen zien.

1.) Je recreatiewoning vertegenwoordigt een aanzienlijke waarde

De eerste reden die we aanhalen waarom een recreatiewoning verzekeren interessant is heeft te maken met de waarde die eraan verbonden is. Het spreekt namelijk voor zich dat er bij het kopen van een dergelijke woning altijd rekening moet worden gehouden met een vrij aanzienlijke investering. Wanneer je zoveel geld hebt geïnvesteerd is het niet meer dan logisch dat je dat bedrag op de meest optimale wijze zal willen beschermen. Heb jij dus met andere woorden ook een chalet of een ander vakantiehuis aangekocht en zou je de waarde van dat pand graag optimaal willen dekken? Dan is het afsluiten van een recreatiewoning verzekering absoluut een aanrader.

2.) Een recreatiewoning verzekeren hoeft niet duur te zijn 

Voor menig aantal mensen geldt dat ze vrezen dat een recreatiewoning verzekeren behoorlijk duur kan uitvallen. In de praktijk is het zo dat dit best wel meevalt. Natuurlijk spreekt het voor zich dat er bij het berekenen van de premie altijd grondig wordt gekeken naar de situatie in kwestie. Dit betekent bijvoorbeeld dat een hogere waarde van recreatiewoning (en inboedel) ook vaak resulteert in een hogere verzekeringspremie die moet worden betaald. Dat is natuurlijk niet alles. 

Een recreatiewoning verzekeren is mogelijk bij tal van verschillende verzekeraars. De premie die daarvoor wordt aangerekend is dan ook helemaal nooit vastgesteld. Dat is natuurlijk zeer interessant. Net omwille van het feit dat ze niet is vastgesteld kan er namelijk voor worden gezorgd dat een vergelijking uitvoeren in de praktijk altijd kan leiden tot het verkrijgen van een scherpe verzekeringspremie. Op deze manier is het dus zeker mogelijk om de kosten te drukken. 

3.) Je beschermt jouw (passieve) inkomstenbron

Heel wat mensen kiezen voor een recreatiewoning  verzekeren omdat ze uit dit pand een bepaald inkomen halen. Voor heel wat mensen die gaan investeren in een vakantiewoning geldt dat ze dit doen met als duidelijke reden om er een (passieve) inkomstenstroom mee op te zetten. Die keuze blijkt in de praktijk niet zelden goed uit te pakken. Wanneer je over een recreatiewoning beschikt op een goed gelegen locatie zal je namelijk kunnen vaststellen dat je hier een mooi geldbedrag uit kan ontvangen. Dit is uiteraard alleen maar een reden te meer om ervoor te kiezen om een verzekering af te sluiten. Op deze manier is niet alleen de opstal, maar ook de inboedel altijd optimaal verzekerd. Dit dus voor alle duidelijkheid ook wanneer je ervoor zou kiezen om het pand te gaan verhuren. 

 

Gerelateerde artikelen

Hoe geef je een top feestje

Waar je op moet letten als je een boot gaat kopen

Wil jij op vakantie naar de Algarve twijfel dan niet langer