Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Dorpsfeest organiseren? 3 onmisbare tips

Zit jij in de organisatie van een buurt- of dorpsfeest? Dan moet je echt verder lezen. We geven je de 3 belangrijkste tips gebaseerd op onze eigen ervaring. Een goed dorpsfeest is pas geslaagd als iedereen het leuk heeft gehad.

Tip 1: Regel populaire muziek

Het organiseren van een feest doe je natuurlijk al ver van tevoren. Probeer in te schatten welke artiest volgend jaar populair is. Veel mensen zullen naar je feest komen als ze op de aankondiging leuke artiesten zien staan. Wanneer je deze ver van tevoren al boekt, scheelt dat heel veel geld. Zodra iemand echt doorbreekt schieten de tarieven de lucht in. 

Zorg dat je niet enkel muziek voor de jeugd hebt, maar ook de oudere bezoeker tevreden kunt stellen met leuke muziek.

Tip 2: Maak goede afspraken over drank

Inschatten hoeveel biertjes en wijntjes er getapt gaan worden is heel moeilijk voor een leek. Het drankgebruik hangt onder andere af van het weer, de gezelligheid en welke dag van de week jouw feest is. Als je een goede leverancier hebt zorgt hij dat er voldoende klaar staat. En wat over is kan dan weer retour. Nog een dikke tip: zorg dat bezoekers ook shotjes kunnen kopen. Dat is namelijk echt wel de verwachting als je naar een feestje komt.

Tip 3: Vraag vergunningen tijdig aan

Een vergunning van de gemeente heb je al snel nodig. En dat is echt wel wat meer werk dan een formuliertje invullen. Afhankelijk van de grootte van jouw evenement (en de impact op veiligheid en omgeving) zal de gemeente langer de tijd nodig hebben om alles te controleren en een beslissing te nemen. Zorg dat je ruim op tijd een aanvraag indient en dat je nog tijd overhoudt om eventueel zaken aan te passen in je aanvraag. Geen vergunning is geen feest. En dan blijf je met veel kosten zitten want artiesten en materialen kun je meestal niet zonder boete afzeggen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

Gerelateerde artikelen

Wat is Mindfulness?

Elektrische sloep: de toekomst van het varen

Jacht huren in Sneek: Ontdek de schoonheid van Friesland op het water