Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Dit moet je weten over de hond registreren

Heb je een nieuwe hond aangeschaft? Dan begint een spannend en vooral leuk avontuur. Een viervoeter in huis kan namelijk veel gezelligheid brengen, maar behoeft tegelijkertijd ook veel opvoeding en regels. Zelf moet je ook aan de slag om bepaalde zaken te regelen. Zo moet je de hond registreren bij de databank, zodat je aan de verplichting voldoet en van de voordelen kunt genieten. Je moet dan wel weten waarom je de hond zou registreren en hoe je dit het beste kunt doen. En wat zal jouw viervoeter merken van de chip die deze krijgt? 

De hond registreren met de bestaande chip

De hond registreren gebeurt pas wanneer jouw viervoeter een chip heeft gekregen. Als je de hond bij een fokker aanschaft of adopteert vanuit het buitenland is de chip al geplaatst. Op deze chip staan als het ware alle gegevens over de hond, waaronder de kenmerken en de eigenaar. Als je ergens anders een hond aanschaft, kan het zijn dat de chip niet aanwezig is. Zorg er daarom voor dat je de chip laat controleren bij de dierenarts en daarna tot de registratie overgaat, zodat je voorkomt dat jouw hond niet meer bij jou terugkomt als deze wegloopt of als er iets anders gebeurt.

Gelijk registreren

Je kunt de hond registreren door op ‘registreren’ te drukken bij de databank. De gegevens die je in dient te vullen gaan voornamelijk over het uiterlijk van de hond en de leeftijd. Ook moet je jouw eigen gegevens invullen, zoals jouw volledige naam en adres. Vergeet niet om hier de tijd voor te nemen, zodat je zeker weet dat alles klopt en je later geen veranderingen meer aan hoeft te brengen. Jij weet hierdoor zeker dat je jouw hond de eerste veiligheid biedt en de basis is gelegd voor jarenlang plezier met jouw trouwe viervoeter. Jij kunt je richten op de rest van de opvoeding.

https://www.petlook.nl/hond-registreren/

Gerelateerde artikelen

Waar verblijf jij op vakantie?

Genieten van Pitch en Putt

Het belang van wandelen in ons dagelijks leven en hoe het onze geestelijke gezondheid beïnvloedt