Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Waarom iedereen een coach nodig heeft

We leven in een tijd waarbij er heel veel op ons af komt. We leven in een snelle maatschappij waarbij alles heel snel gaat. We willen snel alles afgerond hebben en snel weer door naar het volgende. Op deze manier raken we steeds vermoeider en komen we eigenlijk niet meer tot rust. Terwijl rust nu juist is wat we nodig hebben.

Wat we werkelijk verlangen is een diep gevoel van ontspanning. We denken dat we dit kunnen vinden door allerlei nieuwe dingen te doen, maar echt rust kunnen we alleen vinden als we even stilstaan en in meditatie zitten.

Stil staan is iets wat we niet gewend zijn, zegt Nick de Waard. “We zoeken geluk buiten onszelf, terwijl het geluk alleen in onszelf te vinden is.”

Maar wat is gelukkig zijn eigenlijk?

Gelukkig zijn betekent dat je tevreden bent met je leven zoals het is. Je bent tevreden in je werk, je relaties en met jezelf. Je voelt een kalmte en een rust in je leven en het leven lijkt daardoor in een soort flow te zitten.

Als je niet gelukkig bent, dan heeft dat waarschijnlijk een aantal redenen. Een reden kan zijn dat je niet weet hoe je gelukkig moet zijn. Een andere reden kan ook zijn dat je niet weet wat jou gelukkig maakt. Als dit bij jou het geval is, dan is het aan te raden om aan de slag te gaan met een coach die jou hierbij kan helpen.

Wat doet een coach?

Een goede coach zorgt ervoor dat jij je weer beter voelt. Dit is een persoon die jou helpt en begeleid om je stap voor stap beter te voelen. Een coach is ook iemand die je spiegelt en confronteerd met de patronen waar jij in zit. Een goede coach is empatisch, eerlijk en oprecht.

Een lifestyle coach gaat altijd uit van de situatie zoals het nu is, om vanuit dat moment verder te groeien. Het is iemand die met beide benen op de grond staat en je kan helpen om de beste versie van jezelf te worden.

Om te kunnen herstellen van je stressklachten is bewustwording enorm belangrijk. Als je niet weet wat er op dit moment in je leven speelt, dan weet je ook niet wat je moet veranderen om ervoor te zorgen dat jij je weer beter voelt. Een coach kan je hier goed bij helpen. Deze persoon kan je namelijk inzicht geven in de situatie nu.

Wat kost een coach?

Een goede coach kost ongeveer 80 euro per uur. Veel coaches bieden daarbij nog wat extra’s. Nick de Waard biedt bijvoorbeeld nog extra coaching via de mail. Niet iedereen doet dat. Uiteindelijk is het elke investering waard, want de beste investering is de investering in jezelf.

Heb ik een coach nodig?

Iedereen heeft een coach nodig, omdat we tegenwoordig met zoveel dingen te maken hebben. Het is prettig om met iemand over je mentale klachten te praten. Iemand die je helemaal begrijpt. Ga gerust opzoek naar een goede coach als je dat wilt.

https://nickdewaard.nl/

Gerelateerde artikelen

Begin met het slikken van preventieve medicatie

Oedeemtherapie tweepuntnulvitaal

Hoe kun je goedkoop thuis een keratine behandeling doen?