Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Rugpijn door een scheef bekken: Osteopathie kan helpen

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem dat verschillende oorzaken kan hebben. Een van die oorzaken kan een scheef bekken zijn. Mensen met een scheef bekken ervaren vaak pijn in de onderrug, heupen of benen, wat hun dagelijkse leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Gelukkig kan osteopathie een effectieve behandeling zijn voor deze aandoening.

Wat is een scheef bekken?

Een scheef bekken ontstaat wanneer het bekken niet in een evenwichtige positie staat. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder eenzijdige belasting, een verkeerde lichaamshouding, blessures of spieraandoeningen. Een scheef bekken kan leiden tot spierdisbalans en gewrichtsproblemen, wat op zijn beurt weer kan leiden tot rugpijn en andere klachten.

Osteopathie als behandeling

Osteopathie is een holistische benadering van gezondheidszorg die zich richt op het herstellen van de balans en mobiliteit in het lichaam. Een osteopaat zal bij een scheef bekken de oorzaak van de disbalans proberen te achterhalen door het hele lichaam te onderzoeken, niet alleen het bekkengebied. Door middel van manuele technieken, zoals manipulaties en mobilisaties, kan een osteopaat het bekken weer in de juiste positie brengen en de spieren en gewrichten rondom het bekkengebied ontspannen.

Praktijk Gezondmens

Bij Praktijk Gezondmens bieden we osteopathie als een van onze behandelopties voor rugklachten veroorzaakt door een scheef bekken. Onze ervaren osteopaten passen hun behandelingen aan op de specifieke behoeften van elke patiënt, met als doel het herstellen van de natuurlijke balans en het verlichten van pijn en ongemak.

Reviews

Lees hier wat onze patiënten te zeggen hebben over hun ervaringen met osteopathie bij Praktijk Gezondmens.

Praktijklocaties

We hebben verschillende praktijklocaties waar onze osteopaten werkzaam zijn. Zoek hier naar een locatie bij jou in de buurt.

Contact met Praktijk Gezondmens

Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een osteopathiebehandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Ons vriendelijke team staat klaar om je te helpen.

Rugpijn door een scheef bekken kan zeer hinderlijk zijn, maar met de juiste behandeling en zorg kunnen de klachten verminderen en kun je weer vrijer bewegen. Osteopathie is een effectieve benadering die de natuurlijke balans van het lichaam kan herstellen en langdurige verlichting kan bieden.

 

https://praktijkgezondmens.nl/2022/02/01/rugpijn-door-een-disbalans-in-het-bekken-osteopathie-kan-helpen/

Gerelateerde artikelen

Je kunt snel afvallen met deze verantwoorde tips

Het Verband tussen Een Verkeerde Houding en Musculoskeletale Problemen

Dingen om rekening mee te houden wanneer een dierbare overlijdt