Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Hulpverlening bij jou in de buurt

Men neemt het niet graag aan maar een beetje begeleiding in het leven is vaak toch wel gewenst. Ondersteuning in jouw werk of privéleven is soms erg fijn om alles op de rit te krijgen en te houden. Tegenwoordig wordt steeds meer van je verwacht waardoor de lat erg hoog ligt. Wij geven een aantal tips bij jouw zoektocht naar hulpverlening dat bij jou past.

 

Ga het gesprek aan

Voordat je het traject aangaat is het natuurlijk belangrijk om een connectie te hebben met jouw psycholoog in Hengelo. Ga dus vooral alle psychologen af en ga het kennismakingsgesprek aan. Deze zijn vaak gratis dus hier kan je lekker de tijd voor nemen en het kost je niets. Het is erg belangrijk om een goede klik te hebben met jouw coach of psycholoog om open te staan voor zijn of haar hulp. Want alleen dan zorg je ervoor dat jij alles eruit haalt wat erin zit. 

 

Lees je goed in

Van te voren is het ook altijd wel even verstandig om je in te lezen in de praktijk waar jij je bijvoorbeeld voor aanmeldt. Vaak staat op de website wel wie ze zijn, waar ze voor staan en welke opleidingen en/of certificaten ze hebben. Belangrijk is om hier wel even naar te kijken want een psycholoog is bijvoorbeeld een beschermde titel. Niet iedereen mag zich zo noemen. 

 

Neem de tijd bij het maken van je keuze

Als je eenmaal de stap hebt gemaakt om hulp te zoeken heb je de neiging om snel door te pakken. Maar belangrijk is om geen genoegen te nemen met minder. Zoek het allemaal goed uit voor jezelf en neem hier ook zeker de tijd voor. Bij het erkennen dat je hulp nodig hebt en dit wilt is al een hele stap. Ze zeggen vaak: “Bij bewustzijn ben je al op de helft”. En dat is natuurlijk ook écht zo. Bewust ervan zijn wat je valkuilen zijn is al een hele grote stap. Nog even de tijd nemen om te zorgen voor de juiste connectie moet je jezelf zeker gunnen. 

 

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen supervisie en intervisie?

Tips om koken leuk te maken

Zuurstoftherapie: Natuurlijke Verjonging bij Rejuvenate