Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Feiten over verkeersongelukken in Overijssel

Er zijn jaarlijks vele verkeersongelukken in Overijssel. Het aantal letselschade- en dodelijke ongelukken is echter relatief laag in verhouding tot het aantal kilometers dat dagelijks gereden wordt. Dit komt mede door het feit dat het in het oosten van het land een stuk rustiger is, dan wanneer we kijken naar de randstad. Uiteraard zijn er ook voldoende steden in Overijssel waar het druk is, maar dit is in verhouding tot het westen natuurlijk een stuk lager. De voornaamste reden waarom er ondanks de veiligheid toch de nodige ongelukken gebeuren is met name te wijten aan het aantal stijgende fietsers. Waarom, dat vertellen we je in dit artikel.

De E-bike zorgt voor meer ongelukken

Sinds de komst van de E-bike zien we dat er op 112 nieuws uit Losser regelmatig meldingen staan over een ongeluk met een fietser. Vooral ouderen zijn hierbij betrokken blijkt uit onderzoek. De voornaamste reden is namelijk vaak dat ze het verkeer niet juist weten in te schatten en een elektrische fiets natuurlijk vele malen sneller gaat dan ze gewend zijn. Waar een normale fiets vaak niet veel harder gaat dan 15 kilometer per uur, zien we dat een e-bike al snel een snelheid tot wel 25 kilometer per uur kan halen. Dit zorgt ervoor dat de impact van een ongeluk natuurlijk vele malen hoger is. Niet voor niets is daarom ook het advies om een helm te dragen.

Het wordt steeds drukker op de weg

Uiteraard wordt het steeds drukker op de weg. Dat in combinatie met de mensen die ook steeds ongeduldiger worden zorgt ervoor dat er steeds meer ongelukken gebeuren. Niet zijn alle ongelukken direct levensbedreigend, maar worden ze wel gemeld bij Overijssel nieuws. Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat we met elkaar de rust weten te bewaren. Als we dit nu allemaal gewoon eens doen, dan zul je merken dat het aantal ongelukken ook zal afnemen. Dus heb je haast, probeer dan alsnog rustig te rijden, want uiteindelijk maakt het weinig tot geen verschil. Zo zal je zien dat je vaak bij hetzelfde stoplicht als degene achter je staat te wachten en jullie vervolgens weer tegelijk verder kunnen rijden.

Gerelateerde artikelen

Stralende Tandheelkunde bij Dijkstra & de Wet Tandartsen: Ontdek Onze Innovatieve Behandelingsopties

Tips om koken leuk te maken

Plastic tasjes versus papieren tasjes: welke is het meest duurzaam