Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

EFT Relatietherapie: Een effectieve aanpak voor het verbeteren van relaties

EFT relatietherapie is een evidence-based benadering die zich richt op het verbeteren van relaties tussen partners, families en individuen. Deze therapie is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson en is gebaseerd op het idee dat de kwaliteit van onze relaties een belangrijke invloed heeft op ons welzijn en ons vermogen om verbondenheid te ervaren.

 

Hoe werkt EFT? 

EFT Emotionally Focused Therapy) is gebaseerd op de hechtingstheorie, die stelt dat onze menselijke behoefte aan verbondenheid en hechting een fundamenteel aspect van ons zijn is. Wanneer deze behoeften niet worden vervuld, kunnen er problemen ontstaan in onze relaties en ons gevoel van welzijn. EFT relatietherapie richt zich op het versterken van de emotionele verbondenheid tussen partners door het begrijpen en veranderen van de interactiepatronen die leiden tot gevoelens van vervreemding en isolement. Door de focus te leggen op de onderliggende emoties en behoeften van beide partners, kunnen zij leren om zich meer open en kwetsbaar op te stellen, wat leidt tot een diepere verbondenheid.

 

Wat zijn de voordelen van EFT?

EFT is een bewezen effectieve therapie die een aantal voordelen biedt voor stellen die op zoek zijn naar meer verbinding en intimiteit. Enkele van de voordelen zijn:

–          Verbeterde communicatie: EFT helpt stellen om effectiever te communiceren en hun emoties beter te begrijpen. Dit kan leiden tot een beter begrip van elkaars behoeften en verlangens, waardoor er meer empathie en begrip ontstaat.

–          Herstel van verbondenheid: EFT richt zich op het versterken van de emotionele band tussen partners, wat kan leiden tot een diepere verbondenheid en intimiteit.

–          Vermindering van conflicten: Door te werken aan de onderliggende emoties en behoeften van beide partners, kan EFT helpen om conflicten te verminderen en de relatie te versterken.

–          Betere zelfreflectie: EFT kan partners helpen om hun eigen patronen en emoties beter te begrijpen, wat kan leiden tot meer zelfreflectie en persoonlijke groei.

–          Verbeterd welzijn: Een gezonde en bevredigende relatie kan bijdragen aan ons welzijn en ons vermogen om stress te verminderen en problemen beter het hoofd te bieden.

 

Is EFT geschikt voor jouw relatie?

EFT is geschikt voor stellen van alle leeftijden, achtergronden en oriëntaties die op zoek zijn naar meer verbondenheid en intimiteit in hun relatie. Het is vooral geschikt voor stellen die moeite hebben met communicatie, conflicten hebben of zich gevoelens van afstandelijkheid en vervreemding ervaren.

Als je denkt dat EFT iets voor jouw relatie zou kunnen zijn, is het belangrijk om een gekwalificeerde EFT-therapeut te vinden die ervaring heeft met het werken met stellen. Door samen te werken met een ervaren relatietherapeut, kun je werken aan het verbeteren van je relatie en de verbondenheid tussen jou en je partner versterken.

https://annemiekevissercoaching.nl/eft-relatietherapie/

Gerelateerde artikelen

De beste fysiotherapie voor u in regio Den Haag

Een Hartverwarmende Gids voor Bevalplannen: Liva's Liefdevolle Steun aan (Aanstaande) Moeders

Een burn-out verhelpen met behulp van een psycholoog