Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Een stapsgewijze gids voor haartransplantatie in Turkije

Voorbereiding

Voordat je een haartransplantatie in Turkije ondergaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het proces. De eerste stap is het vinden van een gerenommeerde haartransplantatiekliniek in Turkije. Doe grondig onderzoek, lees beoordelingen en bekijk de resultaten van eerdere patiënten om ervoor te zorgen dat je met een betrouwbare kliniek werkt.

Zodra je een kliniek hebt gekozen, volgt er meestal een consultatie. Tijdens deze consultatie zal de arts je medische geschiedenis doornemen, de staat van je haar beoordelen en bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor een haartransplantatie. Ze zullen ook de verschillende technieken uitleggen en je helpen de beste optie voor jou te kiezen.

Oogsten van de grafts

De volgende fase is het oogsten van de grafts, ook wel bekend als haarzakjes, die gebruikt zullen worden voor de transplantatie. De twee meest voorkomende technieken voor het oogsten van grafts zijn de FUT-methode (Folliculaire Unit Transplantatie) en de FUE-methode (Folliculaire Unit Extractie).

Bij de FUT-methode wordt een strip huid met gezonde haarzakjes uit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) verwijderd. De wond wordt vervolgens gehecht en het verkregen weefsel wordt zorgvuldig in individuele grafts verdeeld.

Bij de FUE-methode worden de grafts één voor één met behulp van een microboor uit het donorgebied gehaald. Deze techniek laat geen zichtbare littekens achter en heeft een kortere hersteltijd dan de FUT-methode.

Transplantatie

Na het oogsten van de grafts begint de eigenlijke transplantatieprocedure. De arts zal kleine incisies maken in het ontvangstgebied (het gebied waar je nieuw haar wilt laten groeien) en de grafts zorgvuldig in deze incisies implanteren. De arts zal ervoor zorgen dat de grafts op een natuurlijke manier worden geplaatst, rekening houdend met de haargroeirichting en de esthetiek.

De transplantatie kan enkele uren duren, afhankelijk van de omvang van het gebied dat behandeld moet worden. Tijdens de procedure zal je onder lokale verdoving staan en voel je geen pijn. Je kunt ontspannen en misschien zelfs een boek lezen of naar muziek luisteren.

https://www.fueperfect.nl/haartransplantatie-turkije/

Gerelateerde artikelen

Met een snurkbeugel op maat is snurken verleden tijd

Fysiotherapie bij een ervaren specialist in regio Den Bosch

Oedeemtherapie tweepuntnulvitaal