Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Een burn-out verhelpen met behulp van een psycholoog

Een burn-out verhelpen met behulp van een psycholoog

Een burn-out is echt zwaar. Het voelt alsof je helemaal op bent, leeg, alsof je niets meer kunt. Sommige mensen denken dat ze er alleen voor staan, maar dat is niet waar. Een psycholoog, zoals bijvoorbeeld een Psycholoog IJsselstein, kan je bijvoorbeeld heel goed helpen. Die relatie tussen een burn-out en een psycholoog is eigenlijk heel logisch. Als je been pijn doet, ga je naar een dokter. Als je geest pijn doet, dan is het logisch en verstandig  om naar een psycholoog te gaan. Deze is er namelijk voor opgeleid om samen met jou je mentale gesteldheid weer op orde te krijgen. 

Wat houdt een burn-out nu eigenlijk in

Wat is een burn-out nou precies? Nou, stel je voor dat je een batterij bent. Normaal gesproken laad je op na een lange dag en voel je je de volgende dag weer helemaal fit. Maar bij een burn-out is het alsof je batterij langzaam leegloopt en niet meer goed oplaadt. Je voelt je moe, hebt geen zin om dingen te doen en je kunt je niet goed concentreren. Je hebt het gevoel dat alles te veel is. Ook slapen gaat vaak niet goed en je kunt je somber voelen. Deze klachten kunnen een vervelende impact hebben op je werk en privĂ©leven. 

Zo kan een psycholoog je helpen met je burn-out klachten

Als je last hebt van burn-out klachten kan een psycholoog je helpen. Een psycholoog praat met je. Samen ga je kijken wat de oorzaken zijn van je burn-out. Misschien leg je te veel druk op jezelf, of heb je dingen meegemaakt die je nog niet hebt verwerkt. Een Psycholoog IJsselstein kan je bijvoorbeeld technieken leren om beter met stress om te gaan. Ook kan de psycholoog je helpen te ontdekken wat je echt belangrijk vindt in het leven. Door te praten, opdrachten te doen en te oefenen, leer je beter omgaan met je klachten en kun je weer genieten van het leven.

https://elizabethcueva.nl/psycholoog-ijsselstein/

Gerelateerde artikelen

Cognitive FX in Nederland: Innovatieve Benaderingen bij Amsterdam Brain Center

Oedeemtherapie tweepuntnulvitaal

Overwinnen van Elleboogpijn: Terug naar Fitness zonder Belemmeringen