Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Alles wat je wilt weten over massage olie: Wat het is, hoe het werkt en meer

 

Massage olie bestaat al eeuwen en is nog steeds een van de populairste middelen om te gebruiken als je een massage wilt geven. Massages kunnen dienen ter ontspanning of als sportmassage om je te helpen optimaal te presteren. Massage olie wordt vaak gebruikt bij alle soorten massages, omdat het de therapeut helpt zijn handen gemakkelijker over je huid te laten glijden. In deze blog bespreken we wat massage olie is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn!

Wat is massage olie

Massage olie is een glijmiddel dat tijdens een massage wordt gebruikt. Het helpt de therapeut zijn handen over je huid te laten glijden zonder al te veel wrijving te veroorzaken. Massage olie heeft ook een aantal voordelen voor je huid. Het kan helpen om droge huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren en een geïrriteerde huid te kalmeren. Massage olie wordt meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals olijfolie of jojoba-olie. Deze oliën worden gekozen omdat ze sterk lijken op de lichaamseigen natuurlijke oliën. Daardoor worden ze gemakkelijker door de huid opgenomen.

De voordelen van massage olie

Een massage met massage olie heeft vele voordelen. Massages kunnen helpen om stress en spanning te verlichten, de bloedsomloop en bewegingsvrijheid te verbeteren, en pijn en stijfheid in spieren en gewrichten te verminderen. Massage olie kan ook helpen om je huid te hydrateren en het algemene uiterlijk ervan te verbeteren. Een goede massage olie kan daarnaast ook de huid verzorgen door middel van voeding en hydratatie en je spieren helpen herstellen.

Massage olie op basis van gebruik

Als je op zoek bent naar een geschikte massage olie, is het belangrijk om te onthouden waarvoor je het wilt gebruiken. Een ontspannende massage bijvoorbeeld, maakt vaak gebruik van massage olie op basis van etherische oliën. Sportmassages en massages die een fysiotherapeut geeft maken vaak gebruik van een geurloze en ph-neutrale massage olie.

Massage olie kopen

Als je een massage overweegt, vraag dan zeker aan je therapeut of hij massage olie gebruikt. Massage olie is een belangrijk onderdeel van een massage en kan je algehele ervaring helpen verbeteren. Let er daarbij wel op dat je massage olie koopt die geschikt is voor je huid en geen allergenen bevat waar je mogelijk slecht op reageert. Om hier zeker van te zijn kun je het beste eerst een druppel massage olie op een plek op je huid aanbrengen en dit een poosje laten zitten. Bedankt voor het lezen! We hopen dat deze blog je heeft geholpen om alles te leren wat je moet weten over massage olie!

 

Gerelateerde artikelen

De Waarheid over Mondontstekingen: Gaat het vanzelf over?

Ben ik hersteld van mijn hersenschudding?

Plastic tasjes versus papieren tasjes: welke is het meest duurzaam