Losser Digitaal
Image default
Games

Voordelen van een schaaktafel

Schaken is een erg populair bordspel dat wereldwijd in talloze landen wordt gespeeld. Naast dat het met een entertainment doel wordt gespeeld, worden er zelfs schaaktoernooien georganiseerd en worden er kampioenen uitgeroepen. Schaken is al jarenlang erg populair, maar het wordt er zeker niet minder op. De afgelopen jaren wordt er zelfs online geschaakt. Dit is anders dan in het echt want het is uiteraard zonder fysieke schaaktafels en schaakstukken. Hieronder vindt je enkele voordelen van een schaaktafel en wat een schaaktafel zo speciaal maakt.

 

Verschillende soorten schaaktafels

Er zijn verschillende soorten schaaktafels. Het doel is uiteindelijk bij alle schaaktafels hetzelfde en ze zien er dan ook zo goed als hetzelfde uit, maar er kunnen een aantal dingen verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de maten. Er zijn schaaktafels die wat groter zijn en er zijn schaaktafels die wat kleiner zijn. Tevens zijn de velden op de schaaktafel uiteraard op de kleinere varianten wat kleiner. Verder heeft de ene schaaktafel een wat dunnere rand dan de ander en is bij de ene variant de rand net wat roder gekleurd dan bij de ander. Het fijne is dat je zelf kunt kiezen welke variant en welke grootte je prettig vindt. Als je regelmatig gaat schaken op een relatief kleine tafel kan he wellicht handig zijn om bij het schaakstukken kopen voor een wat kleinere schaaktafel te gaan.

 

Spelen tegen wie je wilt

Je kunt met een schaaktafel en een schaakbord met stukken spelen tegen wie je zelf wilt. Online bijvoorbeeld, krijg je over het algemeen een willekeurige tegenstander of een tegenstander die volgens de computer bij jouw niveau past. Bij fysiek schaakstukken kopen kun je zelf spelen tegen wie je wilt, waar je wilt en wanneer je wilt. Daarnaast heb je uiteraard ook geen internetverbinding nodig. Een schaakbord met stukken kan gekocht worden op Raindroptime. Op de website heb je veel keuze uit verschillende schaakborden en verschillende stukken.

 

Overal te spelen

Je kunt met een schaaktafel overal spelen. Dit brengt het voordeel met zich mee dat als je bijvoorbeeld gaat reizen, je onderweg samen met je reisgenoot gewoon kunt gaan schaken. Uiteraard is dit in bijvoorbeeld een opstijgende vliegtuig niet erg handig, maar er zijn genoeg momenten tijdens een reis die je zou kunnen gebruiken om je momentje schaken te pakken. Daarnaast kun je de schaaktafel ook gewoon in je koffer doen en bijvoorbeeld in het hotel voor het slapen een aantal potjes spelen. Het is erg fijn en handig dat je het kunt spelen waar je maar wilt en met wie je maar wilt. Wel is het belangrijk dat je de schaakstukken niet kwijtraakt. Probeer hier daarom zorgvuldig mee om te gaan en deze goed te bewaren. Onthoud dan ook altijd waar je de schaakstukken weglegt wanneer je niet speelt en probeer tijdens het spelen niet op een plek te zijn met extreem veel wind. Wanneer een schaakstuk wegwaait kan het immers een lastige opgave worden om deze terug te vinden.

 

https://www.raindroptime.com/chess/chess-set/giant-chess.html

Gerelateerde artikelen

Welke game console moet ik kopen?

De Meest Bezochte Websites in de Digitale Wereld

Verschillende schaakborden bij Raindroptime