Losser Digitaal
Image default
Games

4x redenen dat de Playstation 5 de toekomst is

De playstation 5 is nog niet lang op de markt, maar het is al duidelijk dat dit de console van de toekomst is. De PS5 heeft namelijk een scala aan futuristische snufjes en technieken. De elektronica en game-industrie lijkt ieder jaar steeds harder te groeien en te komen met nieuwe en verbeterde uitvindingen. In deze blog leggen wij je verder uit waarom de Playstation 5 de gamewereld op zijn kop heeft gezet. 

  1. De DualSense 

Het eerste wat opviel aan de nieuwe Playstation 5 console is de gloednieuwe controller, deze staat ook wel bekend als de DualSense. De ontwikkelaar Sony heeft de controller een compleet nieuwe naam gegeven, want hiervoor kregen de controllers de naam DualShock. Zoals je wellicht al weet heeft de nieuwe naam een goede reden, namelijk dat het bij de controller draait om gevoel. De nieuwe controller maakt gebruik van haptische feedback, dit is een techniek die ervoor zorgt dat er tijdens het gamen een realistische vibratie wordt gegeven. Denk bijvoorbeeld aan het overhalen van de trekker en het afvuren van een pijl. Zelfs als je door modder loopt of door het gras rent wordt deze haptische feedback toegepast. 

  1. De 3D audio 

Naast de futuristische controller wil Sony ook hetzelfde realiseren voor je gehoor tijdens het gamen. Sony wil namelijk met de 3D audio een grote indruk achterlaten en is zelfs uit op de revolutie wat betreft audio. Om dit te realiseren heeft de nieuwe PS5 een nieuwe techniek waarbij ieder geluidseffect individueel af gespeeld kan worden. Door deze techniek hoor je niet constant hetzelfde geluid wat op repeat staat. De audio die je hoort is daarom voor iedereen uniek. Een mooi voorbeeld zijn de regendruppels die je kan horen in de game. Met de nieuwe technologie zou je de druppels individueel kunnen stellen zodat de spelers vanuit verschillende hoeken onregelmatige geluiden horen. Dit voegt een nieuwe dimensie toe aan de games. 

  1. Ray tracing met tot 8k resolutie

Een nieuwe generatie van de console betekent natuurlijk ook dat de grafische pracht en praal verder wordt ontwikkeld. Ook voor de PS5 is dit niet anders, want de console gaat nu native 4k HD ondersteunen. Er wordt zelfs nog een stapje bovenop gedaan door Sony, want zij beloven zelfs 8K ondersteuning voor televisies die deze mogelijkheid al hebben. 

 

Naast het haarfijne scherpe beeld is er nog een futuristisch snufje, namelijk de zogeheten ray tracing. Dit is een techniek die lichtinval bij games nog realistischer na weet te maken. Hierdoor zien games er nog beter uit en kun je bijvoorbeeld zelfs de lichtreflecties zien in de spiegels, regenplassen of waterdruppels. 

  1. Backwards compatibility

Er is nog een gave feature, namelijk de backwards compatibility. Dit maakt het mogelijk om oudere games af te spelen op je nieuwe console. Het lijkt ironisch, maar dit zal veel gamers blij maken. Momenteel is het echter wel alleen van toepassing op een groot deel van de PS4-catalogus, maar er is nog de mogelijkheid dat dit wordt uitgebreid. Het voordeel is wel voor de mensen die al een PS4 hebben dat zij bij de aanschaf van een PS5 meteen een grote catalogus aan games hebben. 

Ben je enthousiast en kan je niet wachten om de nieuwe console in huis te halen? Dan loopt je er momenteel waarschijnlijk tegen aan dat de PS5 overal is uitverkocht. Goed om te weten is dat slajeslag.nl momenteel een veiling heeft lopen voor de Playstation 5! Kan je de veiling niet meer vinden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, wellicht komt er binnenkort weer een nieuwe veiling. 

 

Gerelateerde artikelen

De Meest Bezochte Websites in de Digitale Wereld

Hoe kies je een goede gamerstoel?

LED strips