Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wij leggen jou uit wat een flowmeter is

 

Een flowmeter zit in apparaten die wij dagelijks gebruiken denk aan; een wasmachine, vaatwasser, een watermeter en een koffiezetapparaat. Een flow heeft ook wel de benaming debiet, een flowmeter kan dus ook wel debietmeter genoemd worden. Deze meter wordt gebruikt voor verschillende doeleinde, maar wordt het meest gebruikt om gasstroom en vloeistoffen te besturen, meten en regelen. Wil je graag meer weten over een flowmeter? Wij vertellen hier meer over in deze blog!

 

Welke flowmeters zijn er?

Als je een flowmeter nodig hebt om gasstroming te meten, besturen en te regelen. Neem dan eens een kijkje op de website van Ebora. Deze partij heeft verschillende flowmeters in hun assortiment. Daarnaast staat er veel informatie over de verschillende flowmeters op de site, maar wij geven alvast wat informatie in deze blog.

 

Als je graag een flowmeter wilt voor apparaten. Dan is het verstandig om over een paar dingen na te denken. Een van deze dingen zijn de temperatuur en de druk. Wil je weten welke flowmeter aangeraden wordt? Of welke jij nodig hebt voor het specifieke apparaat? Neem dan gerust contact op met een van de experts van Ebora. Deze partij heeft er veel verstand van en helpt je graag verder.

 

Mechanische debietmeter 

De verschillende mechanische flowmeters zijn; paddelwiel flowmeter, vlotte doorstroom flowmeter, turbine flowmeter en een ovaalrad flowmeter. De bewegende delen in een mechanische bedietmeter zorgen voor de doorstroom. Een nadeel is wel dat de bewegende delen sneller slijten dan die van de elektrische flowmeter. Dit komt mede doordat een elektrische flowmeter geen bewegende delen bevat die schade en slijtage kunnen aanrichten. 

 

Elektrische debietmeter

Onder de elektrische flowmeter vallen veel meters, denk aan; vortex flowmeter, thermische flowmeter, swirl flowmeter, elektromagnetische flowmeter, drukverschil flowmeter, doppler effect flowmeter, ultrasone flowmeter en de coriolis flowmeter ook wel massa flowmeter genoemd. Een elektrische flowmeter is een flowmeter van goede kwaliteit. Dit komt mede doordat deze flowmeter geen bewegende deeltjes bevat, waardoor de flowmeter minder snel slijt. Maar dat is ook weer terug te zien aan de prijs van de verschillende flowmeters.

De partij Ebora

Wil je graag meer informatie over flowmeters? Neem dan gerust contact op met een van de experts of neem een kijkje op de website. Op de website staan namelijk de verschillende flowmeters met een uitleg erbij. Op deze manier ben je altijd op de hoogte!

 

https://ebora.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsruimte huren?

Zzp’er worden? Dit moet je weten!

Elastische Veters: Gemak en Mode Gecombineerd