Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat zijn de voor- en nadelen van webmail?

E-mail is een van de meest gebruikte online communicatiemiddelen. Veel computergebruikers openen hun e-mail in een e-mailprogramma zoals Outlook of Mozilla Thunderbird. Ook voor Mac gebruikers zijn er een hoop e-mailprogramma’s op de markt. Maar is een e-mailprogramma eigenlijk nog wel nodig? Zijn er ook andere mogelijkheden om e-mails te schrijven, te versturen en te openen? 

Wat is webmail?

Met webmail kun je op ieder apparaat met een internetverbinding en een browser inloggen. Via een URL en je gebruikersnaam en wachtwoord log je in op je e-mail. Online webmail inloggen is erg handig wanneer je vaak op meerdere computers je e-mail opent. Met Ziggo webmail hoef je ook geen backups meer te maken van je e-mail. Dat gebeurt automatisch met webmail. Elke e-mail die je ontvangt wordt opgeslagen op de servers van webmail provider. 

 

Een internetverbinding is noodzakelijk

Gebruik je webmail dan ben je afhankelijk van je internetverbinding. Om in te kunnen loggen heb je internet nodig. Dat is meestal niet erg, maar er kunnen situaties zijn waarbij dat lastig kan zijn. Het kan lastig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je verblijft in een appartement of vakantiehuis zonder internetverbinding. Je kunt ook offline niet je e-mail bekijken. Geen internetverbinding is in dit geval dus echt geen e-mail.

 

Als je computer crasht ben je niet al je e-mails kwijt

Een ander groot voordeel van webmail is dat op het moment dat je computer crasht je niet al je e-mail en je contacten kwijt bent. Die bevinden zich allemaal in de cloud en op het moment dat je via je browser inlogt op webmail heb je toegang tot al je contacten en instellingen en kun je probleemloos van je e-mail gebruik maken. Erg fijn als er veel dingen zijn die je moet regelen omdat je computer gecrasht is.  

 

https://www.onlinewebmailinloggen.nl/

Gerelateerde artikelen

Online paneel radiator kopen

De belangrijke juridische tips bij het opkopen van restpartijen

Data Masking: Bescherm jouw gevoelige gegevens effectief