Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat is purchase to pay en waarom wil je dit automatiseren

Purchase to pay is misschien een proces dat niet bekend is bij iedereen. Maar is voor iedereen van toepassing in het bedrijfsleven. Wil jij meer over het purchase to pay proces weten en ook weten wat de voordelen zijn van automatiseren? Lees dan snel verder, want het komt allemaal in dit artikel aan bod.  

Wat is het purchase to pay proces? 

Purchase to pay, ook wel afgekort als P2P, is het volledige proces van aankoop tot betaling. Inclusief alle tussenliggende handelingen. Dus in Jip en Janneke taal: Alles in het bedrijf wat te maken heeft met het kopen van dingen. Nou klinkt purchase to pay al veel simpeler, maar dat is het helaas niet. Het purchase-to-pay proces is erg gecompliceerd en minder eenvoudig dan het klinkt. Veel bedrijven hebben moeite met het optimaliseren van het proces en ook moeite met de automatisatie. Werk jij bij een bedrijf waar men chagrijnig wordt van declaraties? Dan hebben jouw bedrijf moeite met het purchase to pay proces. Maar waarom is het zo ingewikkeld vraag je jezelf misschien af. Nou het antwoord is simpel. Bij het purchase to pay proces zijn veel verschillende medewerkers en leveranciers betrokken en ook verdeeld over verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Hoe groter het bedrijf is, hoe meer verschillende mensen erbij zijn betrokken. Dit maakt het ingewikkeld omdat menselijke handelingen foutgevoelig zijn. Daarom wil je het purchase to pay proces automatiseren! 

Waarom wil je het purchase to pay proces automatiseren? 

Zoals je net al las zijn menselijke handelingen foutgevoelig, maar software niet! Door het purchase to pay proces handmatig uit te voeren kan het chaotisch worden en zullen er snel veel fouten worden gemaakt. Ook kost het handmatig bijhouden van het p2p proces veel tijd en tijd is geld. Door het purchase to pay proces te automatiseren, wat een extern bedrijf voor jou kan doen, kan jouw personeel zich weer focussen op dat waar ze echt goed in zijn. Tuurlijk kost het geld om je p2p te laten automatiseren, maar je bespaart er ook veel mee. Dus onder de streep zul je alleen maar meer omzet creëren. Geen facturen meer kwijtraken of handmatig contracten verlengen. Wie wil dat nou niet.

Gerelateerde artikelen

Van een vergaderruimte in Rotterdam tot een bos in de Veluwe

Rijbewijskeuring: Het Belang van Regelmatige Gezondheidscontroles voor Veilige Wegen

Verschil tussen stacaravan en chalet