Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom kiezen voor Finistère als kampeerbestemming voor de hele familie

De naam Finistère betekent letterlijk ‘eind van de wereld’ en als je hier op de kliffen staat, uitkijkend over de oceaan en luisterend naar het donderend geraas van de golven op de rotsen in de diepte, snap je precies wat ermee bedoeld wordt. Deze regio omvat echter veel meer. Er zijn namelijk ook prachtige stranden, uitgestrekte natuurparken gezellige vissersdorpen en talloze historische bezienswaardigheden. Het landschap is fantastisch voor kampeerders en een camping in Finistère is dan ook de perfecte uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie!

Plezier voor jong en oud

Voor een vakantie met het hele gezin moet er voor iedereen wat te doen zijn. Kies daarom een goede vijfsterrencamping op een mooie locatie, dichtbij de zee. Op een familiecamping in Finistère vermaken de kinderen zich in het aquapark of met het entertainment, terwijl jullie lekker op een ligbedje genieten van de zon, een goed boek en een verfrissend drankje.  Ga een dagje naar het strand of de omgeving verkennen: er is genoeg te zien en te doen. Voor een heerlijke maaltijd van vers gevangen vis, kreeft of oesters ga je naar één van de gezellige vissersdorpen. De kustlijn is ook een bezienswaardigheid op zich. Wandel over de kliffen en geniet van het magnifieke uitzicht bij Le Raz of op het schiereiland van Crozon. De paden zijn goed aangegeven en een wandeling hier is een onvergetelijke ervaring.  Wat de kinderen ook erg leuk zullen vinden is de gezellige drukte van de vissershaven Le Guilvinec. In de middag kun je hier zien hoe de vissers terugkomen en hun vangst uitladen. Vanuit het dorp kun je ook op zeehondensafari gaan met de kajak. Surfen is in deze kuststreek natuurlijk ook mogelijk. Kies dan wel voor een stuk met strand, zoals bij Baie des Tréspassés of de Pointe de la Torche

Voor natuurliefhebbers

In de vele, unieke natuurgebieden in Finistère maak je fantastische wandelingen. Denk bijvoorbeeld aan Pointe des Espagnols in Roscanvel of de berg Ménez-Horn. Ook Forêt de Huelgoat is prachtig: het groene bos en de rivier met gigantische keien is sprookjesachtig. Of stap in een bootje en vaar naar het idyllische eilandje île-Molène. Het eilandje is maar 1 kilometer in doorsnede, maar wel leuk om te wandelen, zeehonden te spotten en daarna lekker te gaan eten in het (pannekoeken)restaurant.  Verder zijn er ook verschillende botanische tuinen in de regio, zoals in het Parc de botanique de Cornouaille en de Jardin Exotique de Roscoff. Ook uniek is Jardin Georges Delaselle , dat op het eilandje île de Batz ligt.

Historie en gezelligheid in de steden en dorpen

Finistère barst van de pittoreske dorpen en historische stadjes. Ze vormen een prachtig decor om lekker rond te slenteren. Bewonder de vakwerkhuizen en de gigantische kathedraal van Quimper of ontdek de granieten huisjes in Locrocan. Wandel door het oude stadscentrum van Pont-Aven met de vele bruggetjes en watermolens. Religieuze historische bezienswaardigheden vind je, behalve in Quimper, ook in  Saint-Thégonnec, Pleyben of Guimilliau. Ook de 6e-eeuwse abdij op de landtong van Saint-Mathieu de moeite waard om een bezoekje te brengen. 

Kortom, Finistère weet iedereen te betoveren!

Gerelateerde artikelen

Je eigen onderneming starten, zo doe je het

4 x de leukste zomerse give-aways

Accountants met een geheel nieuwe stijl: 4-Vision