Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom je administratie uitbesteden?

De administratie: het is vaak een doorn in het oog van de ondernemer, misschien ook wel voor jou. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je administratie uit te besteden, maar dat kost je dan wel wat geld. Het uitbesteden van je administratie levert echter ook een hoop voordelen op. Welke dat precies zijn, vertellen we je in dit artikel.

Het kan heel goed dat je nog twijfelt of je je boekhouding uit moet besteden. Als ondernemer werk je hard en je wilt dan graag inzicht hebben in de cijfers, zodat je weet hoe je bedrijf ervoor staat. Als je je boekhouding uitbesteed, heb je meer tijd voor je bedrijf, maar misschien ben je bang dat je het overzicht op je bedrijf verliest. Bij Doomen & Quist: uw accountant nabij Bergen op Zoom hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Meer tijd

We schreven het net al even, het uitbesteden van je administratie zorgt ervoor dat je veel meer tijd hebt voor de echte werkzaamheden van je bedrijf. Je hoeft niet langer te puzzelen met aangiftes, of het goed indelen en bewaren van facturen, dat wordt namelijk allemaal voor je geregeld. Die extra uren kun je nu gebruiken om wat meer klussen aan te nemen en om meer geld te verdienen. De kans is daarbij dan dus ook groot dat het inhuren van een accountant alleen maar voor meer winst in je bedrijf zorgt.

Je hoeft niets meer te bewaren

Als je een een accountant in dienst neemt voor het op orde houden van je boekhouding, zorgt deze er ook voor dat je archief wordt bijgehouden. Vaak gaat dit online, waardoor je nooit meer te maken zult krijgen met stapels papieren en ordners die je nog moet bewaren. Meestal kun je al je cijfers inzien via het online programma van de boekhouder. Zo kun je precies zien wat de boekhouder doet en hoe jij ervoor staat.

Alles klopt

Zelf moet je misschien nog wel eens denken of puzzelen over je boekhouding. Je weet misschien niet precies hoe alles in elkaar zit en bent niet altijd direct op de hoogte van nieuwe regels. Dat is vaak niet zo’n groot probleem, maar het kan ook voor boetes zorgen en die wil je natuurlijk vermijden. Als je besluit je administratie uit te besteden, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je mag er namelijk vanuit gaan dat jouw boekhouder alles op de juiste manier doet en dat hij ook precies weet wat hij doet. Daarbij is je boekhouder natuurlijk ook verantwoordelijk voor de fouten die hij eventueel maakt. Met een boekhouder in dienst ben je dus altijd veilig op dat gebied.

 

Gerelateerde artikelen

Bezoekersregistratie, verplicht of niet

Wat is de rol van NEN 1010?

Tip: Rotterdam website laten maken