Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom is verpakking op maat zo belangrijk?

Goede verpakkingen zoals bedrukte tassen kunnen geld besparen op arbeid en kunnen je productimago verbeteren. Als je aan je verpakking denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan geld besparen. Een goede verpakking kan je tijd en geld besparen door de behoefte aan handmatige arbeid te verminderen. Daarnaast helpt een goede verpakking bij het verhogen van de efficiëntie in verzendprocessen. Het verminderd afval van beschadigde of afgewezen zendingen.

Het is betaalbaar

Het laatste dat je wilt doen is teveel geld uitgeven aan verpakkingen voor je producten. Op maat gemaakte verpakkingen zoals een bedrukte pizzadoos zijn betaalbaar. Dit betekent dat het minder kost dan andere opties zoals krimpfolie of dozen. Je kunt ook geld besparen door een aangepaste verpakking te kiezen in plaats van andere opties te kiezen zoals kartonnen dozen. Ook al lijken kartonnen dozen op het eerste gezicht misschien goedkoper, als je de kosten voor het afdrukken en aanbrengen van labels erbij optelt, zal een aangepaste verpakking in de meeste gevallen goedkoper zijn.

Het geeft je product extra bescherming

Maatwerk verpakkingen kunnen beschermen tegen fysieke schade. Je product kan bekrast, gedeukt en/of kapot gaan wanneer het wordt verzonden of opgeslagen. Een op maat gemaakte verpakking biedt extra bescherming om je producten er op hun best uit te laten zien. Een op maat gemaakte verpakking beschermt tegen vocht en andere verontreinigingen die schadelijk kunnen zijn voor je product.

Het kan worden aangepast aan je specifieke behoeften

Maatwerk verpakkingen zijn meer dan alleen een doos. Hiermee kun je een pakket maken dat past bij je product, branding en behoeften. Je kunt aangepaste inzetstukken en inzetstukken toevoegen die bij het artikel in de doos passen. Je kunt ook aangepaste verpakkingsmaterialen opnemen, zoals krimpfolie of polyzakken voor breekbare artikelen. Er zijn ook manieren om creatief om te zijn met je labels en branding, zodat het je merkidentiteit weerspiegelt.

Het voegt waarde toe aan je product

Maatwerk verpakkingen kunnen waarde toevoegen aan je product. Het kan je product laten opvallen, het merkimago en de marketingstrategieën verbeteren, helpen communiceren met klanten en vertrouwen met hen opbouwen. Maatwerk verpakkingen zijn belangrijk omdat je je hiermee kunt onderscheiden van concurrenten. Je kunt waarde toevoegen aan hun producten. Dit kan zijn in de vorm van een uniek ontwerp of functies die je product aantrekkelijker maken dan andere op de markt.

Het kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor marketing en reclame

Aangepaste verpakkingen zijn ook een geweldige manier om reclame te maken voor uw product en deze op de markt te brengen. Aangepaste verpakkingen kunnen worden gebruikt om uw merk te promoten en om klanten een idee te geven van waar ze aan beginnen als ze uw product kopen. Het lijkt misschien niet veel, maar als u de artikelen in uw schap goed uitziet, kunnen klanten gemakkelijker iets vinden dat hen opvalt en blijven ze terugkomen voor meer.

Gerelateerde artikelen

4 x de leukste zomerse give-aways

De voordelen van het werken bij een digital agency

Een verhuiswagen huren