Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom is triple glas beter dan dubbel glas?

Is triple glas beter dan dubbel glas? En waarom dan? Wat maakt triple glas beter dan dubbel glas? Triple glas is duurder dan dubbel glas, maar wegen de extra’s ook zo zwaar, dat het u meer geld mag kosten? Het is natuurlijk waar u zelf meer waarde aan hecht. Om u wat wijzer te maken omtrent triple glas, leest u in dit blog wat het precies inhoudt en wat de voordelen zijn.

Wat is triple glas?

Triple glas bestaat uit drie ramen met twee spouwen er tussen. Dubbel glas heeft één spouw en twee ramen. De spouw, daar zit lucht in en dat isoleert. Die isolatie zorgt er voor dat u minder hoeft te stoken in de winter en de airco minder hard hoeft te blazen in de zomer. U kunt u voorstellen dat triple glas dit net een beetje extra heeft dan dubbel glas.

Triple glas voordelen

De voordelen van triple glas, zijn bijna hetzelfde als die van dubbel glas, alleen dan net een beetje extra. De voordelen op een rijtje:

  • Warmte isolerend;
  • Geluiddempend;
  • Stevig;
  • Veilig;
  • De inbrekers hebben het lastiger met binnen komen;
  • Duurzaam;
  • Milieuvriendelijk, want u bespaart meer energie en stoot minder CO2 uit.

Wel is triple glas een stuk duurder, omdat het natuurlijk meer materiaal is waar het uit bestaat, maar ook omdat het meer mankracht vraagt in de productie. Het glas is voor zowel binnen (serres, schuifdeuren) als buiten geschikt. Wilt u het zelf plaatsen? Doordat triple glas ook een stukje zwaarder is, kan het lastig zijn om een raam te plaatsen. Doe het dus altijd zo veilig mogelijk en werk niet boven uw macht. Vraag anders een expert om hulp.

Bestel triple glas online

Bent u om en wilt u gaan voor triple glas? U kunt triple glas online bestellen. De meeste aanbieders hebben verschillende soorten triple glas: UV werend, veiligheidsglas, afgewerkt of niet. En u kunt vaak ook op maat bestellen. Glasgigant is een partij die meerdere soorten triple glas in het assortiment heeft en ook glas op maat maakt. Bekijk hun website voor meer informatie.

https://www.glasgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de verschillende trouwlocaties in Den Haag

Het laten bezorgen van broodjes: een heerlijke en gemakkelijke optie

Bezoekersregistratie, verplicht of niet